Amazon sinema salonlarını eve taşıyor! - Haberler - indir.com

Amazon sinema salonlarını eve taşıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-24 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz sene dijital yayın platformları arasındaki yerini alan Amazon kullanıcılarını evlerinde tutabilmek için büyük bir atılım yaptı. Sinema salonlarının kapanması üzerine Amazon yeni çıkacak filmleri kısa bir süreliğine ekranlara taşıyacak.

Çin’in Wuhan kentinde Aralık ayında ortaya Corona virüsü kısa sürede dünyanın pek çok ülkesine yayıldı. Oldukça hızlı bir yayılım gösteren ve bağışıklık sistemine göre ciddi sonuçları olabilen bu virüs Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” ilan edilmiş durumda. Sağlık sistemi çok gelişmiş ülkeleri bile tehdit eden bu virüsten korunmanın yolu ise gün içerisinde elleri sabunla 20-30 saniye boyunca sık sık yıkamak ve olabildiğince teması keserek mümkünse evden dışarıya çıkmamak. Bazı ülkeler insanlarını evlerine sokabilmek için sokağa çıkma yasağını çoktan getirmiş durumda.

Amazon Türkye'nin Amazon'a öğrettiği 2 önemli detayAmazon Türkye'nin Amazon'a öğrettiği 2 önemli detay

Amazon Prime'la sinema keyfi evlere geliyor

İnsan sağlını ciddi anlamda tehdit eden bu virüsle mücadele döneminde bazı şirketler kullanıcılarına çeşitli kampanyalar sunuyor. Bu alanda en büyük adımlardan biri de Amazon’dan geldi. Virüs nedeniyle sinema salonları da kapısını kapatmıştı ki Amazon’dan sinema severler için bir çözüm adımı geldi. Artık kullanıcılar yeni çıkan filmleri geçici bir süreliğine Amazon Prime’dan takip edebilecekler.

Bildiğiniz üzere normal şartlarda filmlerin platomlara yüklenmesi aylar alıyor. Ancak bu dönemde dijital içerik platformları sundukları çözümlerle beklemelere son verecek gibi duruyor.  Şu anda gösterimde olan veya yeni gelecek olan yeni filmler, Amazon Prime Video Cinema üzerinden izlenebilecek.

Kullanıcılar tıpkı sinemaya gider gibi seçtikleri filmi Amazon’dan satın alabilecek ya da 48 saatliğine daha uygun bir fiyata kiralayabilecekler. Amazon Prime Video Cinema üzerinde, yeni filmlerden şu anda Onward, Av .(The Hunt), Görünmez Adam (The Invisible Man) ve Emma filmler de portala dahil edildi. Onward 18.49$ fiyatıyla satış fiyatına sahip, diğer filmler sadece 48 saatliğine kiralanabilme seçeneklerine sahip. Amazon’un bu yeni uygulamasının önümüzdeki günlerde Türkiye’de de kullanılıp kullanılamayacağı ise henüz bilinmiyor.

Aslında bu durum sadece kullanıcılar için değil yapım şirketleri açısından da oldukça önemli. Bildiğiniz gibi koronavirüs salgını nedeniyle birçok filmin çekimi durdurulmuş ve vizyon tarihi ertelenmişti. Ancak bu sayede Hollywood stüdyosunun filmleri geleneksel gösterim yerine yeni bir yolu tercih ederek büyük ölçüde zarar etmekten de kurtulmuş oldu.



PAYLAŞ