Amazon satıcılarına güveniyor - Haberler - indir.com

Amazon satıcılarına güveniyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-09 15:33:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

E-ticaret dünyasının en büyük online perakende şirketi olarak uzun süredir sektörde yerini koruyan Amazon, artık platformda görev yapan satıcılar tarafından kullanıcılara gönderilen hatalı ürünler konusunda sorumluluk sahibi olacak. Amazon şirketi, bildiğiniz üzere diğer tüm e-ticaret sitelerinin uyguladığı gibi dünyanın her bir köşesinden satıcıya ev sahipliği yapıyor. Bu sayede geniş bir kitlenin sahibi olmayı da başarıyor. Burada önemli olan bir nokta vardı ki o da, Amazon şirketi sadece satışını kendi yaptığı ürünler üzerinde sorumluluk sahibi oluyordu. Artık bu durum değişiyor ve Amazon, şirket üzerinden satışını gerçekleştiren ürünler üzerinde de sorumluluk alacak. 

Pennsylvania’da yaşamını sürdüren bir kadın, Amazon üzerinde yer alan bir satıcıdan aldığı köpek tasmasının koparak gözüne gelmesi sebebiyle kalıcı bir şekilde görme görme kaybı sorunu ile karşı karşıya geldiğini iddia etti. Söz konusu bu olaya hukuki yollar ile devam eden kadın, hem satıcı kişiden hem de Amazon şirketinden şikayetçi oldu. ABD Temyiz Mahkemesi tarafından verilen karara göre dünyaca ünlü Amazon şirketi, artık şirket üzerinden satışını gerçekleştiren farklı satıcıların ürünleri konusunda da sorumlu olacak. Yani, üçüncü taraf satıcıların ürünlerinde herhangi bir aksaklık yaşandığı taktirde bunun sorumlularından biri de Amazon olacak. 

Amazon'dan Yeni Veri Hizmeti: TextractAmazon'dan Yeni Veri Hizmeti: Textract

Amazon, müşterilerinin güvenini kazanıyor

Bu hareketi ile müşterilerinin güvenini kazanan Amazon, kullanıcılar tarafından taktir kazanmadı değil. Geniş kitlesi ile dünyanın en önemli platformlarından biri olan Amazon üzerinde yer alan üçüncü parti satıcıların ürünlerini yeteri kadar denetlemediği kararına varan mahkeme, Amazon şirketinin bu gibi durumlarda kendi içerisinde daha verimli bir kontrol mekanizması inşa etmesi gerektiğini ifade etti. Kadının satın aldığı tasmanın satışını gerçekleştiren üçüncü taraf tedarikçi The Furry Gang şirketi, davanın açıldığı 3 Temmuz tarihinden itibaren pek fazla ortalarda görünmedi. 

Jedd Bezos adlı kişinin sahibi olduğu Amazon şirketi, son zamanlarda yaşanan ayrımcılık davalarıyla gündeme gelmesi de şirketin prestijini düşüren detaylar arasındadır. Dünyaca ünlü e-ticaret şirketi Amazon'un depolama biriminde görev yapan yedi kadın, hamile olmaları sebebiyle işten çıkarıldıklarını iddia ederek online perakende şirketine dava açmıştı. Bu olaya benzer şekilde, Minnesota kentinde bulunan Amazon çalışanı da dini ayrımcılık konusuna maruz kaldıklarını iddia ederek online perakende şirketi hakkında bir suç duyurusunda bulunmuştu. Amazon şirketinin bu gibi sorunlar ile karşı karşıya geliyor olması şirketin prestijini düşüren meselelerdir.

Bu sebeple şirket üzerinden satış yapan üçüncü taraf satıcıların ürünlerinde yaşanan sorunlar karşısında sorumluluk alarak müşterilerinin memnuniyetini kazanma konusunda da geride kalmadı. Şirket bu hareketi ile müşterilerinin güvenini kazanmayı başardı ve satıcılarının ürünlerini de daha sağlıklı bir şekilde denetleyeceğinin bilgisini verdi. Mahkemenin kararı ile şirket bünyesine üçüncü taraf satıcıların ürünlerini daha iyi denetleme kararı alan Amazon, bu konu ile ilgili daha geniş çaplı bir araştırma yapacak ve ürünlerde herhangi bir sorunun yaşanmayacağını değerlendirecek. Amazon şirketi bu sayede müşterilerinin daha güvenli bir sistem üzerinden alışveriş yapmalarını sağlayacak. 


İlgili uygulamalar
Amazon Türkiye, Avrupaya AçılıyorAmazon Türkiye, Avrupaya Açılıyor
Amazon Kendi Kredi Kartını ÇıkartıyorAmazon Kendi Kredi Kartını Çıkartıyor
Amazon, Çalışanlarına Sinirlendi!Amazon, Çalışanlarına Sinirlendi!

PAYLAŞ