Amazon

Amazon "Project Tempo" ile Stadia'ya rakip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-03 22:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google ve Microsoft’un arından bulut tabanlı oyun platformları arasında yerini almak için hazırlanan Amazon kod adı “Project Tempo” olan bir servis üzerinde çalışmaya başladı. Platformu normal şartlarda bu sene içerisinde yayınlayacak olan şirketin salgın nedeniyle platformu tanıtmasının 2021’i bulabileceği aktarıldı.

2014 senesinde Twitch’i satın aldıktan sonra canlı oyun alanında dünyanın en büyüklerinden biri olan Amazon, “New York Times”da yayımlanan bir habere göre bulut tabanlı bir oyun platformu için kolları sıvadı.

DualShock 5 Bulut Tabanlı Oyun Desteği Sunabilir!DualShock 5 Bulut Tabanlı Oyun Desteği Sunabilir!

Amazon bulut tabanlı oyun servisi geliştiriyor!

Son iki sene içerisinde epey gelişme gösteren bulut tabanlı oyun platformlarına ilginin artması teknoloji devlerinin bu alandaki faaliyetlerini arttırması için zemin oluşturuyor. Microsoft, NVIDIA ve Google gibi şirketlerin bu alanda önemli adımlar atması bulut tabanlı servislerin beklenenden çok daha hızlı bir şekilde gelişmesini sağladı. Pahalı konsol ya da bilgisayar alma zorunluğunu ortadan kaldırarak, temel donanım özelliklerine sahip olan bilgisayarlardan, akıllı telefonlardan ve akıllı televizyonlardan oyun oynamaya imkan tanıyan bu platformlar kullanıcıların internet üzerinden çevrimiçi olarak oyun oynamasını sağlıyor.

EA'den Nvidia'ya Rakip Bulut Tabanlı Oyun Sistemi

Geçtiğimiz aylarda Stadia ile bulut tabanlı oyun servislerine giriş yapan Google’an ardından bir hamlede Amazon’dan geldi. “New York Times”ta aktarılan detaylara göre Amazon’un geliştirdiği servis şimdilik “Project Tempo” olarak isimlendirilmiş. Elbette bunun bir kod adı olduğu düşünülüyor. Bulut tabanlı oyun platformlarının yaptığı gibi sunucu kullanacağı tahmin edilen Amazon’un bu sayede düşük özelliklere sahip olan cihazlardan da oyun oynanabilmesine olanak tanıması bekleniyor. Normal şartlarda bu sene içerisinde yeni platformunu tanıtacak olan şirket aktarılan bilgilere göre koronavirüs salgını nedeniyle çalışmalarını yavaşlattığı için platformu tanıtması 2021 yılını bulabilir.

Ancak şirketin yayınlayacağı oyun platformunun diğer platformlardan farkının ne olacağı hakkında henüz herhangi bir açıklama yer almıyor. Ancak Amazon’un bir hamleyle Twicth’ide bu platform içinde dahil etmesi pek de büyük bir sürpriz olmaz. Bunun yanı sıra şirketin yeni bulut tabanlı oyun platformuyla birlikte “Crucible” ve “New World” isimli iki yeni oyunu da tanıtması bekleniyor. Amazon’un sunacağı oyun platformun kullanıcıların daha önceden satın aldıkları oyunların oynanıp oynanması yönünde nasıl bir destek sunacağı ya da abonelik ücretinin ne kadar olacağı da henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Facebook, bulut tabanlı oyun servisi PlayGiga’yı satın aldıFacebook, bulut tabanlı oyun servisi PlayGiga’yı satın aldı

PAYLAŞ