Amazon Prime Video’nun Türk dizisini yapay zeka yönetecek - Haberler - indir.com

Amazon Prime Video’nun Türk dizisini yapay zeka yönetecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-24 14:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Amazon Prime hizmetinin Türkiye fiyatı ile büyük sükse yaratan Amazon, Türk yapımı bir dizi üzerinde çalışıyor. Artı isimli dizinin yönetmeni bir yapay zeka olacak. İnteraktif dizinin ilk detayları belli oldu.

Geçen hafta Türkiye’de Amazon Prime hizmetini kullanıma sunan ve tahmin edilemeyen bir fiyat ile adeta rakiplerine meydan okuyan Amazon şimdi de Prime Video hizmetindeki yerel içerikler için kolları sıvamış durumda. Amazon, Türk yapımı interaktif bir dizi hazırlıyor. Artı isimli diziden ilk detaylar geldi. 

Google, yapım aşamasındaki yeni Gmail logosunu paylaştıGoogle, yapım aşamasındaki yeni Gmail logosunu paylaştı

Artı dizisini diğer dizilerden daha ilginç kılan ise dizinin yönetmeni olacak. Diziyi Enigma isimli yapay zeka yönetecek. İzleyiciler karakterlerini oluşturup kendi hikayelerini yazabilecek. Projenin ilk karakterlerini Erzincan’dan başlayarak tüm illerdeki köy çocukları oluşturacak.

Türk dizisi Artı’da, Okan Bayülgen, Binnur Kaya, Burak Arslan, Zeynep Alkan, Serenay Aktaş ve Aslı Omağ gibi isimler yer alacak. Dizinin tasarımını, Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi (LAMDA) mezunu Burak Arslan üstlenecek.

Artı dizisinin 19 Mayıs 2021 tarihinde tüm dünyada yayınlanması planlanıyor. Prime Video’nun Türkiye kataloğu henüz yeterli seviyede değil ancak yeni dizi projeleri üzerinde çalışmalar sürüyor. Platformdaki lisanslı içerik sayısının artırılması da hedeflenen çalışmalar arasında. Aylık 7,90 TL’ye Amazon Prime üyeliği başlatarak Prime Video hizmetinden faydalanabilirsiniz. 
30 gün ücretsiz Amazon Prime aboneliğini buradan başlatabilirsiniz.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ