Amazon Prime Video Ebeveyn Denetimi nasıl ayarlanır - Haberler - indir.com

Amazon Prime Video Ebeveyn Denetimi nasıl ayarlanır

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-23 16:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Amazon Prime Video artık underdog bir platform değildir. İşin özü, üzerinde daha fazla kişi video seyrediyor. Özellikle de Netflix'e kıyasla durum bu şekildedir. Markanın yeni ve orijinal içeriklere yapmış olduğu yatırım, platformun popülerliğini artırmayı başarmıştır. Aynı zamanda, bugün farklı bir herhangi bir marka bir yıllık video akışı aboneliği ile beraber iki günlük ücretsiz teslimat özelliği sunmuyor. 

Bununla beraber, pek çok çeşitte şovlar olan halihazırda mobil cihazlarda bile, reşit olmayan çocuklar için derecelendirilmiş içeriklerden uzak durması adına yapabileceğini işlemler vardır. Prime Video, çocukların sadece yetişkinlerin izlemekten zevk aldığı herhangi bir içeriği izlemelerini önlemek adına hizmetlerinde ön plana çıkan bir takım ebeveyn kontrolleri sağlıyor. Amazon Prime Video'da ebeveyn kontrollerinin nasıl ayarlandığı hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Amazon Prime Video geçerli bir abonelik gerektirir. Buna sahip olduğunuzdan emin olun.

Hesabınız için PIN ayarlayın

Güvenlik önlemlerinden faydalanmak için ilk adım olarak hesabınız için bir PIN ayarlaması yapmalısınız. Bu şifre, ebeveyn olarak çocuklarınızın izlemesini istemediğiniz içeriğe erişimi kısıtlamak adına kullanılacaktır.

Ayarlamak için telefonunuzdaki Prime Video uygulamasına gidin. Orada, sol üst köşedeki hamburger menü simgesini bulun. Devam etmek için buna dokunun.

Ayarlar'ı seçin ve üzerine dokunun.

Uygulama şimdi bir dizi ayarı gösterecek, Ebeveyn Denetimlerini bulacak ve üzerine dokunacak.

Not: Bu ayarlar Amazon Prime Video uygulamasının telefonunuzda nasıl çalıştığını kontrol eder, etkisini anlamadıysanız lütfen ayarları değiştirmekten kaçının

 

Aşağıdaki seçeneklerden devam etmek için Amazon Video PIN'ini Değiştir üzerine dokunun.

Şimdi uygulama sizden şifrenizi girmenizi isteyecektir. Bu aynı şifre Amazon hesabınızdaki gibi.

Başarılı bir şekilde oturum açtıktan sonra, istediğiniz PIN kodunu (Kişisel Kimlik Numarası) girin. Video oynatmak için Amazon hesabınıza bağlı tüm cihazlarda ihtiyacınız olacağından bu PIN kodunu not edin. İşiniz bittiğinde Kaydet düğmesine dokunun.

İçeriği seçin ve koruyun

Yukarıdaki adımları takip ederek Amazon Prime Video hesabınız için PIN hazırlamış oldunuz. Bir sonraki adım, ebeveyn kontrolü özelliğini kullanarak şifre korumak istediğiniz içerik türünü seçmeyi içerir.

Doğrudan ebeveyn kontrollerini ayarlamaya gideceğiz. Bu ayarları bulma konusunda yardım istiyorsanız, yukarıda belirtilen 1-3 arasındaki adımları izleyin. Ebeveyn Denetimleri altında, Görüntüleme Kısıtlamaları adında bir ayar bulacaksınız. Devam etmek için buna dokunun.

Kısıtlamaları Görüntüleme'ye dokunduğunuzda tekrar giriş sayfası açılacaktır. Uygulama, şifrenizi, Amazon hesabınızdakiyle aynı şifreyi girmenizi isteyecektir.

Hangi tür içeriği kısıtlamak istediğinizi kontrol etmek için bir dizi seçenek elde edersiniz. Yeşil nokta, bu yaş sınırlamasıyla eşleşen veya bu içeriğin altındaki herhangi bir içeriği oynatıyorsanız uygulamanızın PIN kodunu istemeyeceği anlamına gelir.

Başka herhangi bir şey için, henüz ayarladığınız PIN'e ihtiyacınız olacaktır. Derecelendirmeyi seçiminize göre seçin.

Seçimi yaptıktan sonra ayarlardan çıkın.

Şimdi, seçiminizin üstünde derecelendirilmiş herhangi bir içeriği oynatmayı deneyin. Amazon Prime Video'ya nereden erişiyor olursanız olun, PIN kodunuzu girmeniz istenir.

 





PAYLAŞ