Amazon Ofise Dönmeyi Erteledi - Haberler - indir.com

Amazon Ofise Dönmeyi Erteledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 12:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Delta Varyantının etkinliğini sürdürmesi nedeniyle Amazon ofise dönüş programını ertelemek zorunda kaldı.

7 Eylül itibariyle ofise yeniden dönüş için çalışanlarına özel bir mesaj gönderen Amazon, yaptığı son açıklama ile birlikte ofise dönüş için planların ertelendiğini duyurdu. Amazon, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde delta varyantına bağlı olarak vakaların artması üzerine böyle bir karar aldığını belirtirken, şirkete dönüş için tarih 7 Eylül 2021 yerine 3 Ocak 2022 olarak değiştirildi. Şirket mevcut pandemi şartları nedeniyle ofise dönüş için durumun uygun olmadığını kararlaştırdı ve Eylül yerine yaklaşık 4 aylık bir gecikme ile birlikte ofislerini yeni yıl itibariyle açmayı uygun gördü.

“COVID-19 Koşularını Yakından İzliyoruz”

Konu ile ilgili olarak yapılan resmi açıklamada “COVID-19 ile bağlantılı yerel koşulları yakından izlemeyi sürdürüyoruz. Kurumsal çalışanlarımıza yönelik talimatlarımızı da buna bağlı olarak güncelliyoruz.” denildi. Amazon’da olduğu gibi Microsoft ve Google da ofise Dönüş için pek çok farklı şartı göz önünde bulundurarak özel planlamalar gerçekleştiriyor.

Microsoft ve Google tarafından daha önce yapılan açıklamalarda ofise dönüş için planlamaların yapıldığı belirtilirken, ofise dönecek tüm çalışanların aşı olması gerektiği belirtilmişti. Ancak delta varyantı nedeniyle Microsoft ve Google da yine ofise dönüş tarihlerini ertelemek zorunda kalmıştı. İki şirketin ardından Amazon tarafından yapılan son açıklama ile ofise dönüş için şirketlerin gecikme yaşayacağı net olarak gösterdi. Ancak Amazon diğer teknoloji devlerinden farklı olarak işe dönüş yapacak olan çalışanlarına aşı zorunluluğunun olmayacağını söyledi. Aşı zorunluluğu olmasa da maske ile çalışma konusunda taviz vermeyecek olan Amazon, böylece sosyal mesafe ve maske ile virüs yayılımını önlemeyi hedefliyor.

Ülkede yaşanan süreçleri takip eden Amazon, yerel yönetimlerin uyarıları doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğini belirtti. Bu doğrultuda farklı varyantların gelişmesi ve korona virüs ile mücadelede başarısız olunması, Amazon’un ofise dönüş planlarını daha ileri bir tarihe ertelenmesine neden olabilir. Amazon'un dünya çapında 1,3 milyondan fazla tam ve yarı zamanlı çalışanı var. Bu da şirketin atacağı adımların çok daha kritik olmasına neden oluyor. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde en yüksek günlük ortalama enfeksiyon sayısının bildirilmiş olması, ülkedeki artan vaka sayılarının ne derece risk içerdiğini gösteriyor. 





PAYLAŞ