Amazon nasıl dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu? - Haberler - indir.com

Amazon nasıl dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-01 09:16:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Soru-Cevap

ABD menşei olan Amazon, geçtiğimiz Pazartesi akşamı piyasa kapanışı ile beraber büyük rakibi olan Microsoft ve Apple'ı geride bırakarak, dünyanın halka açık en değerli şirketi olarak dükkanı kapattı.

Halihazırda firmanın kurucusu ve aynı zamanda CEO'su olan Jeff Bezos, dünyanın en zengini olarak zenginler listesinde zirveye ulaşmış durumda. Piyasa değeri geçtiğimiz Pazartesi akşamı kapanışı ile 797 milyar Dolar olan Amazon, birçok şirketi geride bıraktı. Amazon'un hemen arkasından gelen Microsoft'un piyasa değeri ise tam 783 milyar Dolar. 

Amazon'un kişisel asistanı Alexa, kendi kendine öğrenmeye başladıAmazon'un kişisel asistanı Alexa, kendi kendine öğrenmeye başladı

Peki Amazon rakipleri Microsoft ve Apple'ı geçerek nasıl listenin birinci sırasına oturmayı başardı?

2018'in Eylül ayında Amazon'un piyasa değeri tam 1 trilyon Dolar değerine ulaşmıştı. Fakat sonrasında özellikle de teknoloji şirketlerinde görülen piyasa sarsıntısı, Amazon'un da piyasa değerinde etki yarattı. Şimdide herkesin kafasında şu soru var; Peki Amazon rakipleri Microsoft ve Apple'ı geçerek nasıl listenin birinci sırasına oturmayı başardı? ABD'nin ekonomi haber sitesi olan CNBC'ye göre e-ticaret şirketi Amazon'un yatırımcılar için cazip  gelen bazı nedenler var. 

Amazon, resmen Türkiye'ye giriş yaptı

Amazon'un başarılı olmasını sağlayan nedenler

Bu nedenlerden en başta olan Bulut Teknolojisi'ni kullanıyor olması. Amazon firma olarak halka yönelik bulut piyasasının %40 gibi bir oranını kontrol altında tutabiliyor. Bir diğer neden ise Amazon'un e-ticaret hakimiyeti. Amazon her ne kadar dışarıdan bakıldığı zaman farklı alanlara yönelmiş görünse de, onun en çok önem verdiği ve takip ettiği konu e-ticaret. Amazon'un diğer gelir kalemleri arasında bulunan reklam faaliyetleri, 2018 yılının 3. çeyreğinde %122 gibi bir oranda büyüme göstermesi. Her şirket içerisinde anlaşmamazlık vardır. Ancak Amazon, bu anlaşmazlıkları en aza indirmeyi başarmış bir şirket. Son olarak Amazon'un liderleri, takım ruhunu en iyi şekilde yaşayan ve yaşatabilen kişiler olması.


Amazon Go'nun ABD Harici İlk Durağı Londra OlacakAmazon Go'nun ABD Harici İlk Durağı Londra Olacak
Amazon yılbaşı kampanyalarına başladıAmazon yılbaşı kampanyalarına başladı

PAYLAŞ