Amazon Music, Apple Music'e kafa tutuyor - Haberler - indir.com

Amazon Music, Apple Music'e kafa tutuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-12 15:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Marka değeri en yüksek olan şirketlerden birisi Amazon, çevrimiçi şarkı dinleme piyasasında ciddi bir başarı ivmesi yakalamış durumda. Çevrimiçi müzik dinleme tarafında akla ilk olarak Spotify ve Apple Music gibi isimler geliyor. Ancak arka planda gibi gözüken Amazon, bu alandaki kullanıcı rakamını son bir yıllık süreçte yüzde 70 oranında artırmış durumda. Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşması ve veri paketlerinin daha tercih edilebilir fiyatlara düşmesi ile beraber çevrimiçi müzik platformlarına ilgi bir hayli artmış durumda. Bu noktada Apple Music ve Spotify isimleri ön plana çıkarken bu markalara rakip olarak Amazon Music çok iyi bir ivme yakalamış durumda.

Amazon Music, Tüm Hızıyla Yükselişe Geçti

Apple Music Abonelerine Yeni Ücretsiz Üyelik FırsatıApple Music Abonelerine Yeni Ücretsiz Üyelik Fırsatı

2007 yılında halka açık beta sürecini başlatan Amazon Music servisi rakip şirketlere göre daha iyi bir yükselişe geçmiş durumda. Bu yükseliş öylesine iyi bir ivme yakalamış ki, bu noktada Apple Music şirketini tahtından edebilir. MIDiA Research adlı araştırma şirketi tarafından yayınlanan son raporlara göre Amazon Music, geçtiğimiz yıl içinde kullanıcı rakamını yüzde 70 oranında yükseltmiş durumda. Bu sayede serviste yer alan kullanıcı sayısı 32 milyona erişmiş durumda. Bu rakam ile beraber Amazon Music’in en büyük üçüncü çevrim içi müzik dinleme platformu olduğunu söyleyebiliriz.

Spotify tarafında ise yüzde 25 büyüme olarak 100 milyon kullanıcı sayısı bulunuyor. Bu rakamla ile ise dünyanın en büyük çevrimiçi müzik dinleme platformu oluyor. Apple tarafındaki Apple Music platformunda ise 50 milyon kullanıcı rakamı bulunarak en büyük 2.servis konumunu alıyor. Amazon Music ise Apple’a oldukça yakın olurken, bu büyüme hızı ile Apple’ı tahtından edebileceği düşünülüyor. Bakalım ilerleyen dönemlerde çevrimiçi müzik dinleme platformları arasında ne gibi farklar ve rekabet olacak göreceğiz.  


İlgili uygulamalar
Warner Music ile Doğan Grup, Önemli Bir Sözleşme İmzaladıWarner Music ile Doğan Grup, Önemli Bir Sözleşme İmzaladı
Apple Music Abone Rekoruna KoşuyorApple Music Abone Rekoruna Koşuyor

PAYLAŞ