Amazon, MGM'yi satın almak için 9 milyar dolar ödeyecek - Haberler - indir.com

Amazon, MGM'yi satın almak için 9 milyar dolar ödeyecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-18 17:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dijital film ve dizi seyretme platformları her geçen gün daha da genişlemeye devam ediyor. Hem kullanıcı sayısındaki hızlı bir şekilde büyüyen bu platformlar bir yanda da içerik kütüphanesini zenginleştirmek adına çalışmalara devam ediyor. Prime Video adlı bir servisle bu pazarda rekabet eden Amazon ise, şüphesiz bu servislerin en büyükleri olarak değerlendiriliyor. 

Amazon'ın dizi film sektöründe en büyük rakipleri Netflic ve Disney+ ile heyecan verici bir rekabet içinde olan bu şirket, bu rekabet karşısında bir adım öne çıkmak için önemli adımlar atıyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Amazon, II. Dünya Savaşı'ndan bu yana film, d,z,i yapımında veya dağıtımında aktif olarak rol alan Metro Goldwyn Mater şirketini 9 miyar dolara satın almak için harekete geçti. 

Amazon Android tasarımı değiştiAmazon Android tasarımı değişti

Amazon 9 milyar doları gözden çıkardı

Özellikle bir dönem pek çok yapım ile seyircilerin karşısına çıkan ve hatta kükreyen aslan ile özdeşleşen Metro Goldwyn Mayer, her ne kadar eski parlak günlerinden uzak gibi gözüküyor olsa da elinde oldukça önemli yapımlar bulunuyor. Şirket şimdilik James Bond, The Handmaid’s Tale, Rocky, Stargate, Robocop ve Vikings gibi gelecekte oldukça popüler olan yapımlara sahiptir. Amazon ve Metro Goldwyn Mayer arasında bulunan bu anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda, bu ve bunun gibi daha birçok markanın hukuk olarak hakları Amazon'a geçmiş olacak. MGM'nin şu an için elinde 4 bin film ve 17 bin saatlik TV dizisi vardır. Şu an için ülkemizde ve dünyada rakiplerinin kütüphanesinde kullanıcıları çekmek için hazırlanan bu yapımlar, Prime Video kütüphanesine eklendikten sonra şirketin ciddi bir kullanıcı artışı ile karşı karşıya geleceği düşünülüyor. 

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan sızıntılar Amazon'un 7 - 10 milyar dolar arasında bir teklif yapmayı düşündüğünü gösterirken uzmanlar, Metro Goldwyn Mayer‘ın 9 milyar dolardan azını kabul etmeyecek gibi gözüküyor. Anlaşmanın başarılı olup olmayacağı gizemini korumaya devam ederken iki şirketten birinin resmi açıklama yapması bekleniyor. Aralık 2020'den bu yana satışta olan MGM'nin anlaşma sağlamazsa rakipleri ile görüşeceği iddia ediliyor. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır.  

 


Amazon Luna'da yeni görüntü seçenekleri geldiAmazon Luna'da yeni görüntü seçenekleri geldi
Amazondan'dan Türkiye'ye büyük yatırımAmazondan'dan Türkiye'ye büyük yatırım
Amazon Echo Buds tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatıAmazon Echo Buds tanıtıldı: Özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ