Amazon Luna'da yeni görüntü seçenekleri geldi - Haberler - indir.com

Amazon Luna'da yeni görüntü seçenekleri geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-09 15:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz aylar içerisinde beta olarak çıkış yapan Amazon Luna, yayın performansını daha da yükseltecek bir özellik sundu. Yeni 720p görüntü kalitesi seçeneği sayesinde interneti 1080p için yeterince güçlü olmayan oyuncular da bulut oyun keyfini çıkarabilecekler. 

Birçok sektörde başarı elde eden Amazon, yakın geçmişte 'cloud gaming' sektöründe de yerini adlı. Geçtiğimiz yıl ekim ayı içerisinde Amazon Luna'yı kullanıcıların beğenisine sunan şirket, platformu halen geliştirmek adına çalışmalar yapıyor. Şu an için erken erişim olarak açılan Amazon Luna, oyuncu deneyimini üst seviyeye çıkarmak adına yeni bir özelliğe sahip oluyor. Yeni bir teknoloji olarak sunulan cloud gaming, birçok platform tarafından oldukça yüksek görüntü kaliteleriyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. Markalar, en yüksek kaliteyi oldukça hızlı bir şekilde vermek konusunda rekabet ediyor. Fakat kullanıcıların sahip olduğu internet hızlarının da hesaba katılması gerekir. Amazon Luna'da bu sebeple görüntü kalitesi seçeneklerine 720p alternatiflerini de ekliyor. 

Amazon Prime Şubat ayının ücretsiz oyunlarını açıkladıAmazon Prime Şubat ayının ücretsiz oyunlarını açıkladı

Düşük görüntü kalitesiyle yüksek performans

Şu ana kadar yalnızca 1080p kalitesiyle hizmet veren Amazon Luna'nın yakın zamanda 4K görüntü kalitesi seçeneğini de kullanıma sunması bekleniyordu. Fakat şirket kaliteyi artırmak yerine oynanabilirliği artırmak için düşürmeyi tercih etti. Bu sayede bulut oyun teknolojisi daha fazla kişi tarafından akıcı bir şekilde kullanılabilecek. 4K kaliteyi bekleyenlerin de görünüşe bakılırsa biraz daha beklemesi gerekecek. 

'En çok beklenen özelliklerden biriydi'

Bugün The Verge’e yaptığı açıklamalarda, “En çok talep edilen özelliklerden biri, benzersiz internet bağlantı hızına uyum sağlamak için daha düşük çözünürlüklerde oynayabilme imkanıydı.” ifadelerini kullanan Amazon Luna, müjdeyi kullanıcılarına şu sözlerle duyurdu: “Bugünden itibaren 720p seçeneğini kullanıma açarak düşük bant genişliği ve veri aktarımıyla oynama olanağını sağlıyoruz.” Beta sürümündeki Amazon Luna, birçok bulut oyun platformunun aksine üyelik sistemine sahip değil ve ücret alınmıyor. Bunun yerine ise oyuncuların bulunduğu kanallardan kiralama ücreti talep ediliyor. Luna’nın kendi kanalı aylık 6 dolara, Ubisoft’un özel kanalı ise aylık 15 dolara kiralanabiliyor. Bu yeni özellik hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zaman içerisinde konuyla ilgili daha fazla bilginin elde edilmesi bekleniyor. 


Amazon GameOn artık iOS'taAmazon GameOn artık iOS'ta
Amazon Türkiye kullanıcılarının kişisel verilerini yurtdışına aktaracakAmazon Türkiye kullanıcılarının kişisel verilerini yurtdışına aktaracak
Amazon Prime Video güncel fiyat listesiAmazon Prime Video güncel fiyat listesi

PAYLAŞ