Amazon Kendi Havalimanını Kuruyor - Haberler - indir.com

Amazon Kendi Havalimanını Kuruyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-17 14:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD’li E-ticaret lideri Amazon kendi havalimanını inşa etmek için çalışmalara başladı. Şirket CEO'su Jeff Bezos, havalimanı için 2 bin kişinin işe alınacağını açıkladı.

En büyük E-ticaret şirketi olan Amazon kendi havalimanını inşa etmeye hazırlanıyor. Değeri 1 trilyon dolara erişen şirket alanında bir dev olarak görülüyor.  Ürünlerinin dağıtım hızını arttırmayı amaçlayan firma bir süredir havalimanı için araştırmalar yürütüyordu. Bu tasarıyı hayata geçirmek için bir adım atan şirket geçtiğimiz gün temel atma töreni düzenleyerek açıklamalar yaptı.

Dünyaca Ünlü Amazon Firması Türkiye'den İşe Alım YaptıDünyaca Ünlü Amazon Firması Türkiye'den İşe Alım Yaptı

Amazon Türkiye operasyonu için İstanbul'da yer arıyor!

Jeff Bezos’un Amazon Havalimanı Açıklaması

Havalimanı ABD’nin Kentucky eyaletinin Cincinati şehrine inşa ediliyor. Törene katılan şirket CEO’su Jeff Bezoz, iş makinesinin direksiyonuna geçerek sembolik bir temel atma töreniyle, inşaat için start verdi. Yaklaşık olarak 1.5 milyar dolara mal edilmesi beklenen havalimanının inşaatı için 2 bin kişiye iş imkanı yaratılacağını açıkladı.

Amazon Prime Air: Yeni Nesil Teslimat Drone'u

Jeff Bezos 150 milyar doların üzerinde kişisel servete sahip olmasıyla dünyanın en zenginleri arasında yer alıyor. Müşterilere daha iyi ve daha hızlı teslimat sunmak isteyen Bezos’un amacı Amazon Prime’ın teslimat süresini iki güne indirmek. E-ticaret sektöründeki maliyetleri azaltarak teslimat sürecini hızlandırmak için Bezos Amazon için 2017 senesinde Cincinati’deki uluslararası havalimanındaki 900 dönümlük arsayı 50 yıllığına kiralamıştı.

Jeff Bezos sembolik temel atma töreninden sonra Twitter hesabından “Paketlerinizi daha hızlı alabilmeniz için yeni hava merkezimize 1.5 milyar dolar yatırım yapıyoruz.” Tweetini atarak havalimanının 3 milyon metrekare büyüklüğüne sahip olacağını da açıkladı.


Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?
Amazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik UygulamasıAmazon'dan Spotify'a Rakip Olacak Yeni Müzik Uygulaması

PAYLAŞ