Amazon kasiyersiz mağazalarını arttırıyor! - Haberler - indir.com

Amazon kasiyersiz mağazalarını arttırıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 13:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden birisi olan Amazon, ilkini bu yıl ocak ayında gerçekleştirdiği, şirketinin de merkezi olan ABD'nin Seattle şehrinde Amazon Go isimli kasiyersiz bir mağaza açtı. Bu kasiyersiz mağaza deneyimini tüm ülke çapında genişletmeyi planladığını açıkladı. Seattle'daki mağaza sayasını 3'e çıkartan Amazon, Chicago'da 1 yeni mağaza açtı. Böylelikle toplamda 4 Amazon Go mağazasına sahip oldu. Amazon'un planlarına göre bu yıl sonuna kadar mağaza sayısını 6'ya çıkaracak, 2019'da toplam 50 ve 2021 yılında ise toplam mağaza sayısını 3000'e yükseltecek.

Amazon kasiyersiz mağazalarını arttırıyor!

Bloomberg'in haberlerine göre dünya e-ticaret devi olan Amazon, kasiyersiz mağazaların sayısını arttırarak Walmart ya da 7-eleven gibi zincirlerle rekabet edebilecek. Kasiyersiz mağazalarda Amazon kullanıcıları istedikleri ürünleri alarak, bunları otomatik olarak ödeyebiliyor. Türkiye'de Migros ve benzeri gibi perakende zincirlerinin de kasiyersizi bulunuyor. Amazon örneğine tekrar bakacak olursak mağazada görünen çalışanları da yok. Teknolojik cihazlar ve kameralar ile nesnelerin interneti sayesinde alışveriş takip edilip otomatik olarak kullanıcı hesabı üzerinden yapılıyor.

Balyozla kırılan iPhone'lar nedeniyle Amazon, Türkiye pazarına girmeyi erteliyorBalyozla kırılan iPhone'lar nedeniyle Amazon, Türkiye pazarına girmeyi erteliyor

Şimdilik sadece ABD'de açılacak olan bu mağazaların, diğer ülkelerde de hayata geçirilip geçirilmeyeceğini merak ediyor.  Bildiğiniz üzere Amazon geçtiğimiz gün ülkemizde faaliyete girdi. Ancak bu mağazaların sahip olduğu konsept ile insanlara farklı bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefleyen Amazon, kasiyersiz mağazalarını şöyle bir video ile anlatıyor:




Amazon'un değeri 1 trilyon doları geçtiAmazon'un değeri 1 trilyon doları geçti
Değeri 1 trilton Dolar olan Amazon'un hikayesiDeğeri 1 trilton Dolar olan Amazon'un hikayesi
Amazon, resmen Türkiye'ye giriş yaptı!Amazon, resmen Türkiye'ye giriş yaptı!

PAYLAŞ