Amazon ile MGM anlaşmasına onay çıkmayabilir - Haberler - indir.com

Amazon ile MGM anlaşmasına onay çıkmayabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-12 09:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süre önce 8.45 milyar dolara MGM Studios'u satın alan Amazon, Federal Ticaret Komisyonu'nun engeline takıldı.

Rocky ve James Bond gibi milyonlarca kişinin hayran olduğu yüksek bütçeli filmleri sinema sektörüne kazandıran MGM Studios (Metro Goldwyn Mayer) Mayıs ayında Amazon ile güçlerini birleştirme kararı almıştı. Amazon Prime Video servisine daha özgün içerikler eklemek isteyen şirket MGM’yi bünyesine katmak için 8,45 milyar dolar gibi dudak uçuklatan bir rakamı gözden çıkarmıştı. Şirket bu hamleyle Prime Video’nun içeriklerini artırmayı planlıyordu ki ne yazık ki işler pek de beklendiği gibi gitmedi.

Amazon Apple'ı geçerek piyasa değerinde lideri olduAmazon Apple'ı geçerek piyasa değerinde lideri oldu

Amazon Hollywood'un en önemli stüdyosu MGM'yi satın aldı

ABD’nin tüketici haklarını korumak ve rekabet koşullarına zarar veren baskıcı tekellerin oluşmasına engel olmakla görevli olan regülatörü Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Amazon ile MGM Studios arasındaki ortaklığı mercek altına aldığını açıkladı. Konuyla ilgili The Information’un yayımladığı bir habere göre, FTC iki şirketin iş ortaklığı durumunda oluşabilecek potansiyel sorunları derinlemesine inceleyecek.

ABD’deki yasalar gereği bir şirketin satın alma sürecinin resmi olarak tamamlanabilmesi için hükümetten onay vermesi gerekiyor. Örneğin Facebook, WhatsApp ve Instagram’ı satın aldıktan bir süre sonra FTC’den onay almayı başarabilmişti. Şimdi benzer bir durum da Amazon ve MGM Studios için geçerli olacak gibi duruyor. Eğer Federal Ticaret Komisyonu söz konusu iki şirketin güçlerini birleştirme konusuna sıcak bakmazsa Amazon’nun MGM’yi satın alması iptal edilecek ve şirket MGM’nin içeriklerine sahip olamayacak. Peki FTC’nin kararı ne zaman belli olacak?

Konuyla ilgili aktarılan bilgilere göre FTC, Amazon ve MGM için 6 aya yakın bir soruşturma sürecini başlattı. Buda komisyonun karar konusunda aceleci olmak istemediği ve tüm sonuçları değerlendirerek bir son sözü söyleyeceği anlamına geliyor. Tabi ki de bu süreç hem Amazon, hem de MGM için oldukça kritik ilerleyecek. Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişilerden aldığı bilgileri kamuoyuna aktaran The Information, FTC tarafından başlatılan soruşturmanın odak noktasında anlaşmanın Amazon’un pazardaki gücüne etkisinin olduğunu belirtti. Ek olarak yetkililer, Amazon’un mal ve hizmetlerini yasa dışı bir biçimde sunup sunmayacağı konusunda şüphe duruyor. Soruşturmanın sonunda Amazon’un antitröst ihlaline yol açmayacağı yönünde karar çıkarsa, MGM Studios ile ortaklığı onaylanmış olacak.


Amazon Prime kullanıcılarına yeni ücretsiz oyunlar duyurulduAmazon Prime kullanıcılarına yeni ücretsiz oyunlar duyuruldu
Microsoft ve Amazon'un milyar dolarlık savaşında sona gelindiMicrosoft ve Amazon'un milyar dolarlık savaşında sona gelindi

PAYLAŞ