Amazon harekete duyarlı drone üretebilir - Haberler - indir.com

Amazon harekete duyarlı drone üretebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 15:25:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Amazon, çağrı yaptığınızda  yanıt veren bir teslimat uçağı için bir patent aldı. Patent, GeekWire tarafından tespit edildi ve konsept drone, insan hareketlerini tanımak için tasarlandı ve ardından buna göre cevap verdi. Drone'nun tanıyacağı hareketler, örneğin, silahların sallanması, işaretlerin, ışıkların yanıp sönmesi ve konuşmayı içeriyor.

 

Patent ilk olarak Temmuz 2016'da dosyalandı ve bu hafta yayınlandı. Patent, 'İnsan alıcı ve / veya diğer insanlar, araçla teslimat yerine yol boyunca yardımcı olmak için insan hareketlerini kullanarak araçla iletişim kurabilirler' diyor. Patent, drone'nun yaklaştığını ve yaklaşmayı durduracağı bir 'shooing' hareketinin bir örneğini veriyor. Drone, daha sonra hızını ve hareket ettiği yönü ayarlayacaktır. Bir kişi kollarını hoş bir şekilde sallarsa, drone, hareketi paketi teslim etmek için bir talimat olarak yorumlayabilir.

Patent, iletişim, navigasyon, jest belirleme ve dağıtım bileşenleri dahil olmak üzere drone'nun birkaç bileşenini detaylandırıyor. Drone ayrıca bir veya daha fazla ışık sensörüne, bir derinlik sensörüne, bir görünür ışık kamerasına, kızıl ötesi kameraya, işitsel sensörlere ve derinlik farkında kameralara sahip olacak.

 

Konsept drone etkileyici olsa da, hala sadece bir patent ve drone'nun üretilip üretilmeyeceği hala net değil. Amazon, kendini yok eden bir drone ve sizi sanal kıyafetlerle süsleyen bir ayna da dahil olmak üzere henüz ürünlere dönüşmeyen başka patentler de yayınladı. İnsan etkileşimine cevap verebilecek bir drone kavramı yeni değil. Samsung ayrıca bir kişinin yüzünü ve el hareketlerini algılayabilen benzer bir dronun patentini aldı ve DJI'nin Spark drone'u bir elin dalgasına tepki verdi.





PAYLAŞ