Amazon Go'ya Rakip Bir Teknoloji Geliyor - Haberler - indir.com

Amazon Go'ya Rakip Bir Teknoloji Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-19 13:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet devi Microsoft'un alışveriş deneyimini üst seviyeye çıkartacak yeni bir teknoloji ve sistem üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Gelen yabancı kaynaklı haberlere göre Microsoft'un bu teknoloji için Walmart ile görüşmelerini sürdürdüğü ifade edildi. Amazon Go sistemine rakip olarak gelmesi beklenilen başka market zincilerinin teknolojik altyapı için bu noktada tercih edeceği bir isim olmayı hedefliyor. Bu noktada Amazon kasasız alışveriş deneyimi olan Android Go marketinin ilk mağazasını geçtiğimiz sene ABD'nin Seattle şehrinde açmıştı. Bu mağazaya girip alışveriş yapanlar herhangi bir işlem yapmadan çıkış yapıyor ve alınan ürünlerin tespiti ise mağazada yer alan çok sayıdaki kamera sensörleri ve algoritmalar gerçekleştiriyor.

Alışveriş bittikten sonra ödemeler kullanıcıların Amazon hesabı üzerinden otomatik bir şekilde gerçekleştiriliyor. Amazon'un ayrıca yakın zamanda Chicago ve San Francisco'da da Amazon Go marketlerini açması hedefleniyor. Amazon yeni sisteminin gelişimi noktasında ise Amazon Go projesinde yer almış olan bilgisayar uzmanını hanesine almış durumda. Şirketin alınan ürünlerin takibi için alışveriş arabalarına kamera sistemleri yerleştireceği ve perakende ortaklarının Microsoft'un bulut sistemi üzerinden kasasız bir şekilde ödeme yapabileceği ifade ediliyor.

Bu noktada Microsoft'un kullanacağı teknoloji henüz netleşmiş olmasada, şirketin bu noktada 'Azure için Kinect' projesi akıllara geliyor. Geçtiğimiz aylarda Build konferansı kapsamında Microsoft'un dördüncü nesil Kinect sensörleri duyurulmuştu. Bu sensör ile beraber nesne tanıması ve birçok yetenek mümkünleştirilebiliyor. Bakalım şirketin Amazon Go alternatifi ve rakibi olması düşünülen bu yeni girişimi nasıl bir geri dönüş sağlayacak göreceğiz.





PAYLAŞ