Amazon CEO'su Jeff Bezos koltuğu devrediyor! - Haberler - indir.com

Amazon CEO'su Jeff Bezos koltuğu devrediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-03 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, şirketteki CEO'luk görevini bırakacağınız dile getirdi. Bu büyük gelişmenin ardından dev şirketin yönetimini alacak isim belli oldu. 

Jeff Bezo'un yerine gelecek isim belli oldu

Konuyla ilgili olarak flaş bir gelişme yaşandı. Jeff Bezos tarafından bugün çalışanlarına göndermiş olduğu bir mal ortaya çıktı. Şirketteki CEO'luk görevini bırakacağını aktaran Jeff Bezos, yılın üçüncü çeyreğinden itibaren icra kurulu başkanlığı görevini yapacak. 57 yaşındaki girişimci, bu şekilde Amazon'un erken aşama girişimlerine ve yeni ürünleri ile ilgili daha fazla çalışma yapacağı planlanıyor. Aynı zamanda Bezos'un kişisel olarak yatırım yaptığı uzay şirketi Blue Origin ve Washington Post gazetesi için artık daha fazla zaman harcayacağı dile getirildi. 

Valve oyun fiyatlarını yüksek tutma suçlamasıyla karşı karşıyaValve oyun fiyatlarını yüksek tutma suçlamasıyla karşı karşıya

Temmuz ayında gerçekleşmesi beklenen koltuk teslimi ile göreve gelecek olan Amazon'un yeni CEO'sunun ki olacağı da belli oldu. Amazon Web Services (AWS) CEO’su Andy Jassy, Jeff Bezos’un şirketteki yerini alacak. 1997 yılında Amazon bünyesine katılan Jassy, şirketin bulut bilişim sektöründeki konumuna ulaşmasında büyük pay sahibidir. 2016 yılından bu yana ise AWS'ın bir numara konumundaki Andy Jasst'nin liderlik yeteneklerini öven Jeff Vezos değişim için en uygun zamanı seçtiklerinin altını çizdi. 

Jeff Bezos’un Amazon’daki koltuğunu devretmek istediği  uzun bir süre söyleniyordu. Hatta öyle ki Bezos'un halefi olarak Jeff Wilke ve Andy Jassy isimleri geçiyordu. Wilke geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde emekli olacağını açıklamasının ardından Andy Jassy koltuğa bir adım daha yaklaşmış oldu. Bir diğer yandan ise, Amazon’un yeni CEO’sunun da tıpkı Bezos gibi politik konularda görüş bildirmekten çekinmediği biliniyor. Amazon bünyesinde yaşanan bu radikal değişiklik ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi kaydedilmesi bekleniyor. 


Elon Musk'tan Clubhouse'da Robinhood CEO'sunu zorlayan açıklamalarElon Musk'tan Clubhouse'da Robinhood CEO'sunu zorlayan açıklamalar
Redmi Note 9S için uzun zamandır beklenen güncelleme yayımlandıRedmi Note 9S için uzun zamandır beklenen güncelleme yayımlandı
Facebook, iOS uygulamalarındaki Pop-up mesajlarının hedefli reklamların faydalarını tanıtacağını söylüyor!Facebook, iOS uygulamalarındaki Pop-up mesajlarının hedefli reklamların faydalarını tanıtacağını söylüyor!

PAYLAŞ