Amazon, Çalışanlarına Sinirlendi! - Haberler - indir.com

Amazon, Çalışanlarına Sinirlendi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-18 11:01:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Amazon, Amazon Game Studios E3 haftasında düzinelerce çalışanının işine son verdi. Haberin detayları yazının devamında. Hadi gelin birlikte okuyalım.

Oyun sitesi olan Kotaku’dan Jason Scherier tarafından yayınlanan bir habere göre teknoloji devi Amazon’dan oldukça ilginç bir hamle geldi. Paylaşılan haberde yer alan bilgilere göre Amazon Game Studios E3 haftasında düzinelerce çalışanının işine son verdi. İşçilerinin işine son vermekle sınırlı kalmayan Amazon, aynı zamanda pek çok projeyi de iptal etti. Söz konusu olan olay hakkında açıklama yapan Amazon temsilcisi şu şekilde konuştu; “Amazon Game Studios şu anda geliştirilen New World, Crucible oyunlarına ve henüz duyurulmamış yeni projelere öncelik vermek için ekiplerimizden bazılarını yeniden düzenliyor. Bu hamleler, kaynaklarımızı değişen ve uzun vadeli önceliklere uyacak şekilde ayarladığımız işletme planlaması döngülerinin bir sonucudur. Bu değişikliklerden etkilenen tüm personellerle Amazon'da yeni roller bulmalarına yardımcı olmak için yakından çalışıyoruz.” Amazonun oyunlara kendini son derece adamış bir şirket olduğunun altını çizen Amazon temsilcisi, “Amazon Game Studios, Twitch, Twitch Prime, AWS, perakende iş alanlarımız ve Amazon içindeki diğer alanlara yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam etmektedir." dedi. Görünene göre Amazon baya ciddi.

Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?Microsoft ve Amazon yarışıyor! İhaleyi kim alacak?

Tom Leonard ve Eric Flannum’da topun ucunda

Amazon Game Studios’ta işten çıkarılan personellerin Amazon içinde yeni bir iş bulmak için 60 günlerinin olduğuna dikkat çeken Kotaku, şayet uygun bir pozisyon bulamadıkları taktirde tazminatlarını alarak gönderileceklerinin altını çiziyor. Söz konusu olan olayda Kim Swift, Clint Hocking, Left v4 Dead 2 proje lideri olan Tom Leonard ve Guild Wars 2 bas tasarımcısı Eric Flannum gibi popüler isimlerde bu işten çıkarmalar arasında yer alan isimler olarak geçiyor. Teknoloji devi şirketin çıkarmalar hakkında ilerleyen dönemlerde nasıl bir yol izleyeceği herkes tarafından merak ediliyor. Bize sorarsanız her markanın oyun sektörüne giriş yapma çabası biraz yersiz. Amazon gibi popüler markalar daha çok kendi alanlarında marka değerin ve iş profilini geliştirmek içi projeler geliştirmeli ve odaklanmalı. Neden diye soracak olursanız ise şu şekilde açıklayalım; Bu tür markalar rekabet oluşturmak isterken rakipsiz kalma durumu en çok bu markaları zedeliyor. Hal böyle olunca olan sektörün öncü firmalarına oluyor. İndir.com okurları olarak söz konusu olan bu durum hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Bizim için oldukça değerli olan yorumlarınızı aşağıda ye alan yorum kısmını bizlerle paylaşır mısınız?

 

 

 

 

 

 


Amazon Kendi Havalimanını KuruyorAmazon Kendi Havalimanını Kuruyor
Amazon Türkiye, Avrupaya AçılıyorAmazon Türkiye, Avrupaya Açılıyor
Amazon Kendi Kredi Kartını ÇıkartıyorAmazon Kendi Kredi Kartını Çıkartıyor

PAYLAŞ