Amazon çalışanları, çalışma koşullarından şikayetçi - Haberler - indir.com

Amazon çalışanları, çalışma koşullarından şikayetçi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-28 23:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Kurulmuş ilk büyük internet alışveriş sitesi olan Amazon, 1994 yılında faaliyet göstermeye başladı. Jeff Bezos tarafından, işe ilk olarak yalnızca kitap satarak başlamıştı. Elektronik ticaretin öncülerinden olan Amazon şimdi, DVD, muzik CDsi, bilgisayar yazılımı, bilgisayar oyunu, elektronik eşya, aksesuar, mobilya gibi birçok ürünün satışını gerçekleştiriyor. Amazon.com aynı zamanda, Alexa.com, a9.com, 43things.com ve IMDb gibi başka büyük şirketlere de sahip. Şu an altında birçok çalışanı bulunan Amazon.com, oldukça büyük çaplı bir şirket haline geldi. Fakat Amazon çalışanları, şirketten bir takım şikayetlerde bulundu ve çalışma koşullarının çok zor olduğunu dile getirdiler.

E-ticaretin öncü şirketlerinden biri olan Amazon, aynı zamanda bu alanda adını ilk duyuran şirket. Şimdilerde altında birçok çalışanı bulunan şirketten, çalışanlar zorla 55 saat çalıştırıldıklarından dolayı şikayetçi oldu. Bunun yanı sıra, kameralar ile her hareketlerinin izlendiğini ve büyük bir baskı altında kaldıklarını, uykusuzluktan yorgun düştüklerini dile getirdiler. Sunday Mirror gazetesinde çalışan gizli bir muhabir, depoda 5 hafta geçirdi. Gazetecinin gözlemlerine göre, çalışanlara fiziksel acı çektirildiğini, fazla mesai haftalarında, çalışmaktan yorgun düşerek çalışanların ayakta uyuduklarını söyledi. Yayınlanan haberde, çalışanlardan birinin tahtaya; 'Neden sessizken meşgul olmadığımızda oturmamıza izin verilmiyor' Biz insanız, köle veya hayvanlar değiliz!' yazdığı söylendi.

Şirketten çıkan haberlere dair açıklama geldi. Şirket bu durum için; 'Amazon, rekabetçi ücret ve avantajlarla güvenli ve pozitif bir işyeri ortamı sağlıyor. İngiltere'de gerçekleşen merkezlerimizde binlerce rol üstlenmiş olmaktan gurur duyuyoruz. Çoğu şirkette olduğu gibi, tabii ki çalışanlarımızdan belirli bir performans seviyesi bekliyoruz.' gibi iddialarla alakalı pek bir açıklamanın yer almadığı ifadeler kullandı.





PAYLAŞ