Amazon, büyümede durmak bilmiyor - Haberler - indir.com

Amazon, büyümede durmak bilmiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-01 14:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli bire-ticaret şirketi olan Amazon’un, dördüncü çeyrekte elde ettiği satış gelirleri ve karı beklentilerin çok üzerinde.

1994 yılından beri hizmet veren ABD’nin e-ticaret şirketi Amazon, durmadan büyümeye devam ediyor. İnternet üzerinden satış konusunda özellikle ABD’de en iyisi denilebilecek olan Amazon, dünyanın en değerli ilk 5 şirketinden birisi. Şirketin, son dönemlerde elde ettiği kazanç, durmadan büyüdüğünün de göstergesi. Kısa bir süre önce, Amazon.com Inc.'in dördüncü çeyrekte elde ettiği gelir ve kar oranları açıklandı. Açıklanan raporlara bakılırsa, Amazon beklediği satış geliri ve kar oranını aşarak, büyümeye devam ettiğini bir kez daha gösterdi. Aynı zamanda dünyanın en zengin insanı da Amazon’un sahibi oldu.

Amazon 5 günde 180 milyon ürün sattıAmazon 5 günde 180 milyon ürün sattı

Amazon’un sahibi Jeff Bezos’un serveti, 112 milyar dolar

Amazon, dördüncü çeyrekte açıklanan satış gelirleri ve kar oranlarında, beklentisinin üstünde bir performans gösterdi. Perşembe günü açıklanan şirket finansallarında, 71.9 milyar dolarlık beklentiyi aşan son çeyrekteki net satış geliri 72.4 milyar dolar olarak açıklandı. Yine hisse senedi başına düşen karı 6.04 dolar ile 5.56 dolarlık beklentiyi aştı.

Dünya üzerindeki gelir dağılımına ilişkin yapılan bir araştırmanın sonucunda da Amazon’un sahibi Jeff Bezos, 112 milyar dolarlık geliri ile dünyanın en zengin insanı oldu. Bezos, saate tam tamına 4.4 milyon dolar kazanıyor. Listede ikinci sıranın sahibi Microsoft'un kurucusu Bill Gates olurken, üçüncü sırada da Warren Buffet yer aldı. 2018 yılında, dünya üzerindeki 2 bin 200 milyarderin servetinin toplamı, 900 milyar dolar artış gösterdi.


Amazon Go'nun ABD Harici İlk Durağı Londra OlacakAmazon Go'nun ABD Harici İlk Durağı Londra Olacak

PAYLAŞ