Amazon bulut oyun hizmeti Luna tanıtıldı - Haberler - indir.com

Amazon bulut oyun hizmeti Luna tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-25 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Pazarda yer alan bulut oyun hizmetleri arasına bir yenisi daha katıldı. Amazon Luna olarak karşımıza çıkan bu hizmet Amazon’un Google Stadia, Xbox Cloud Gaming gibi bulut tabanlı oyun oynamaya imkan tanıyan sistemlerine karşılık rakip olarak geliyor. Bu yeni platformlar ile beraber Luna Controller adlı bir oyun kumandası da tanıtıldı. Amazon Prime’la Netflix’e rakip olan Jeff Bezoz’un sahibi olduğu Amazon, şimdi ise Google Stadia ve Xbox Cloud Gaming’e rakip olarak gelen bulut tabanlı oyun sistemi Amazon Luna’yı resmi olarak tanıttı. Şirketin 2020 donanım etkinliğinde açıkladığı Amazon Luna, oyunculara web tabanlı bir istemci ile Mac, PC, Fire TV, iPhone ve iPad’de 100’den fazla oyundan oluşacak bir kitaplık sunacak.

Aylık 5.99 dolarlık fiyat etiketi ile karşımıza çıkan bu hizmet, oyunculara aynı anda iki ayrı cihazda 4K / 60 FPS’de oynama imkanı sunuyor. Amazon Prime Video’nun ek kanal aboneliği gibi oyun kanalı sunacak olan Amazon Luna, bu noktada Ubisoft ile kurduğu ortaklıkla Assasins’s Creed Valhalla, Far Cry 6 gibi oyunlara erişim verecek.

Amazon Prime üyeliği nasıl açılır?Amazon Prime üyeliği nasıl açılır?

Amazon Luna hizmetini tanıttı

Yeni hizmetin yanı sıra yeni Luna Controller modelini de sunan Amazon, Twitch yayınları ile entegrasyona sahip olacak. Amazon Luna, tıpkı Stadia’da gördüğümüz gibi özel bir denetleyiciye sahip olacak. Alexa desteğine sahip olan Luna Controller adıyla çıkış yapacak bu oyun kumandası, hizmetin ilk erken erişim dönemi ile beraber 49.99 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Alexa uyumlu olan Luna Controller, gerek telefondan gerekse PC’de oynarken zorluk yaşanmaması için direkt olarak buluta bağlanıyor. Her zaman kendi ayarlarınızla oynamanıza olanak sağlanıyor. Kesintisiz W-Fi için öncelik tanıyan modelde Mac, Fire TV ve PC arasında 17 ile 30 milisaniye arasında ping seviyeleri bulunuyor.


Amazon Prime Video’nun Türk dizisini yapay zeka yönetecekAmazon Prime Video’nun Türk dizisini yapay zeka yönetecek
Amazon Prime Day indirimlerinin tarihi belli olduAmazon Prime Day indirimlerinin tarihi belli oldu

PAYLAŞ