Amazon bugüne dek gerçekleştirilen en büyük DDoS saldırısıyla karşı karşıya kaldı - Haberler - indir.com

Amazon bugüne dek gerçekleştirilen en büyük DDoS saldırısıyla karşı karşıya kaldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-19 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketlerinden birisi olan Amazon, Şubat ayı içerisinde 2.3 Tbps seviyesine bu zamana kadar görülmemiş en büyük DDoS saldırısına maruz kaldıklarını ifade etti. Söz konusu saldırının AWS Shield tarafından hafifletildiğini ve savrulduğunu belirtti. Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer aldığı için sürekli göz önünde yer alan bir marka diyebiliriz. Doğal olarak zaman zaman böyle hedef haline gelebiliyor. 2020 yılının ilk çeyrek güvenlik raporunu yayınlayan şirket, bu zamana kadar kaydedilmiş olan en büyük DDoS saldırısı ile karşı karşıya kaldıklarını ve Amazon Web Services’in saldırılara karşı başarılı bir koruma sergilediğini açıkladı.

Amazon tarafından söz konusu bu Şubat ayında gerçekleşen saldırının 2.3 Tbps’lik bir trafik hacmine sahip olduğu ifade edildi. Yapılan saldırının bulut bilgi işletme platformu müşterilerini DDoS saldırılarından, kötü amaçlı bot ve uygulama güvenlik açıklarından korumak için tasarlanan hizmet AWS Shield tarafından hafifletildiği belirtiliyor.

Android telefon sahiplerinin hemen silmesi gereken 38 uygulamaAndroid telefon sahiplerinin hemen silmesi gereken 38 uygulama

Amazon, 2.3 Tbps’lik DDoS saldırısı gerçekleştirdi

Amazon’a gerçekleştirilen bu rekor saldırının bir “yansıma saldırısı” olduğu ifade ediliyor. Cloudflare’in da açıkladığına göre, yansıma saldırısında saldırganlar kurbanın IP adresine gönderilen veri miktarını yükseltmek için korumasız bir üçüncü taraf sunucu tercih ediyor. Saldırı, trafiği artırmak için CLDAP sunucularındaki açıktan yararlanmaya dayanıyor. Normal şartlarda bu protokole yapılan saldırılar internet üzerinden paylaşılan dizinlere erişmek için kullanılıyor.

Karşı çıkılması oldukça zor gözüken bu saldırılar nadiren gerçekleşiyor. Amazon, 2018’in ikinci çeyreği ile 2019’un dördüncü çeyreği arasında gördüğü en büyük saldırılarının 1 Tbps’den küçük olduğu ve bu yılın ilk çeyreğindeki saldırının ise yüzde 99’unun 43 Gbps yada daha küçük olduğunu ifade etti. Amazon’a yapılan daha önceki saldırılarda Mart 2018’de 1.7 Tbps hacminde bir saldırı ve aynı dönemde GitHub’a ise 1.35 Tbps’lik bir saldırı gerçekleşmişti.


Sony'den PlayStation 5 hakkında dikkat çeken açıklamalarSony'den PlayStation 5 hakkında dikkat çeken açıklamalar
Play Store için kullanıcıların ücretli uygulamaları deneyebileceği bir özellik test ediliyorPlay Store için kullanıcıların ücretli uygulamaları deneyebileceği bir özellik test ediliyor

PAYLAŞ