Amazon Apple'ı geçerek piyasa değerinde lideri oldu - Haberler - indir.com

Amazon Apple'ı geçerek piyasa değerinde lideri oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 09:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en kıymetli şirketleri listesi yayınlandı. Bu listeye göre Amazon, Apple'ı tahtından ederek zirvede yerini aldı. 

Kantar tarafından yayınlanan bir rapor, 2021 dünyanın en değerli şirketlerini ortaya çıkardı. Pandemi süreci içerisinde büyüme hızları ve satış gibi konular ile ilgili olarak adeta rekor üstüne rekor kıran teknoloji şirketleri, listenin üst sıralarında yerini aldı. Peki geriye kalan şirketleri hangileridir?

Çocuklara Okumayı Sevdiren Uygulama: FarfariaÇocuklara Okumayı Sevdiren Uygulama: Farfaria

Konuyla ilgili olarak açıklanan raporda yer alan verilere göre Amazon'un gerisinde kalan Apple, dünyanın en değerli ikinci şirketi olma özelliğine sahiptir. İşte aktarılan raporda yer alan bilgilere göre dünyanın en değerli şirketleri. 

Dünyanın en değerli şirketleri (2021)

Kantar tarafından aktarılan raporlara göre, dünyanın en değerli ismi 683.852 milyar dolarlık piyasa değerlemesiyle Amazon oldu. Genellikle dünyanın en değerli şirketleri raporunda zirvede yerin alan ve 2 trilyon dolar piyasa değeri olan Apple ise 611.977 milyar dolar değer ile Amazon'un gerisinde kaldı ve listede ikinci sıraya yerleşti. Net değer konusunda kıyasıya rekabet olan iki şirketin arasında, yaklaşık olarak 70 milyar dolarlık bir fark bulunuyor.

Listede yer alan bir diğer markalara bakıldığında aranın açıldığı görülüyor. Üçüncü sırada yer alan Google, 457 milyar dolarlık değeriyle Amazon‘un 250 milyar gerisinde kaldı. Google'ın hemen arkasında ise 410 milyar dolar ile Microsoft geliyor. Buradan geriye doğru bakıldığında ise şirketler arasındaki farkın daha da büyüdüğü görülüyor. Beşinci sırada yer alan isim ise Çin merkezli oyun devi Tencent olurken, peşinden Facebook, Alibaba, Visa, McDonald’s ve MasterCard geliyor. Şirket oldukça ilginç sonuçlar veren araştırmayla ilgili verileri hazırlarken neyi baz aldığını henüz dile getirmedi. Fakat sonuçların bundan önce yapılan pazar araştırmalarına göre tutarsız olduğunu söylemekte fayda vardır. Konu ile ilgili elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. 


Sony, Çapraz Platform oynamayı desteklediğini belirttiSony, Çapraz Platform oynamayı desteklediğini belirtti
Amazon Prime Day'de dikkat çeken fırsatlarAmazon Prime Day'de dikkat çeken fırsatlar
Yeni iPhone modelleri tamamen geri dönüştürülebilir olacakYeni iPhone modelleri tamamen geri dönüştürülebilir olacak

PAYLAŞ