Amazon Android tasarımı değişti - Haberler - indir.com

Amazon Android tasarımı değişti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-02 15:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi olan Amazon, Android uygulaması için büyük bir tasarım değişikliğine gitti.

E-ticaret denildiğinde ilklerin öncü olan ve dünya genelinde en popüler e-ticaret sitesi olması ile dikkat çeken Amazon, geliştirmelerini sürdürüyor. Android uygulamasına yönelik yeni bir güncelleme yapan teknoloji şirketi, yenilenmiş hali ile kullanıcıların da beğenisini kazanmayı başardı. Android tasarımda menü profili bölümü ve ayarlar gibi pek çok farklı sayfanın yerini değiştiren ve uygulama görünümünü de yeniden elden geçiren Amazon, daha işlevsel ve kullanışlı bir uygulama yaratmayı başardı.

Amazon Prime Video güncel fiyat listesiAmazon Prime Video güncel fiyat listesi

Amazon Android tasarımını neden değiştirdi?

Android için daha önce Amazon tarafından kullanıma sunulan uygulama, web sürümü ile çok fazla benzerlik gösterirken kullanışlı bulunmuyordu. Bu durum kullanıcıların cep telefonlarından Amazon uygulamasını kullanmasını daha da zorlaştırırken, pek çok  farklı yorum ve eleştiri de Amazon için online ve sosyal medya ağlarında yer alıyordu. Karmaşık menü sistemi, ürünlerin kategorilere göre ayırt edilmesindeki zorluklar, uygulamadaki en büyük sorunlardan bir tanesi olsa da yeni güncelleme tüm bu problemlerin ortadan kaldırılmasını sağladı.

Amazon’nun yeni uygulamasındaki yenilikler neler?

Amazon’un yeni uygulaması ile birlikte menü tamamen kaldırıldı. Uygulamanın en alt tarafında yer verilen menü; ana sayfa, profil, sepet ve diğer içerikleri kapsayan bir menü olarak kullanıcılara sunuldu. Böylece kullanıcıların sekmeler arasında geçiş yapması kolaylaştırırken, menü kullanımı da pratik hale getirdi.

Mobile özel olarak yazı tipi ve boyutlarında da değişiklik yapan şirket, böylece mobil kullanımdaki tüm handikapları ortadan kaldırmayı başardı. Ürünlerin listelenmesi, ürün arama ve filtreleme gibi pek çok farklı kullanışlı özelliği ön plana çıkaran Amazon, yenilenmiş Android uygulaması ile ilk andan itibaren güvenini kazanmayı başardı.

Uygulamanın yenilenmiş halini kullanmak isteyen kullanıcılar, uygulama üzerinden ya da uygulama marketlerden kolay bir şekilde güncelleme yapabilecek. Geçtiğimiz günlerde logosunda da ciddi bir yenilik yapan Amazon, bundan sonraki süreçte de yeniliklerin devam edeceği mesajını verdi.


İlgili uygulamalar
Kişiselleştirilmiş gerçek zamanlı kullanıcı deneyimlerini görebileceğiniz Amazon Personalize nedir?Kişiselleştirilmiş gerçek zamanlı kullanıcı deneyimlerini görebileceğiniz Amazon Personalize nedir?

PAYLAŞ