Amazon Alexa, iPhone Cihazlara Geliyor - Haberler - indir.com

Amazon Alexa, iPhone Cihazlara Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-17 17:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyaca ünlü alışveriş sitesi olan Amazon'un ana uygulamasının da olduğu Alexa, iPhone cihazlara geliyor. Hali hazırda Alexa uygulamasını çeşitli üçüncü taraf uygulamalar aracılığı ile birçok akıllı telefonlarda görmüştük. Fakat bu sefer direkt Amazon tarafından yayınlanan ve bir sanal asistan görevi gören uygulama iPhone model cihazlara geliyor. Ancak ülkemizde resmi olarak satışı olmasa da ve evlerde şuan için pek bulunmasa da ev içerisinde Alexa destekli cihazları bulunan kullanıcılar için iPhone desteğinin gelmesi bir hayli pratik olacak.

iOS platformu için Amazon uygulamasının içerisinde üst bölümde bir mikrofon işareti yer alacak ve bununla beraber Alexa açılacak. Bu asistan normal şartlarda Echo gibi bir cihaza sorulabilecek her soru sorulabilecek. Alexa'nın kullanıcılar için yaptığı satın alımlar, ve bilgiler evlerdeki akıllı cihazların kontrolü gibi işlevlere sahip olabilecek. Amazon, bu özelliğin yeni yeni yayılmaya başladığı için gelecek haftadan itibaren ABD üzerindeki tüm kullanıcılara verileceğini belirtti.

Alexa sanal asistanı tam donanımlı durumlarda diğerlerine göre daha yetenekli bir dijital asistan diyebiliriz. Fakat oldukça gelişmiş bir sanal asistan olsa da iPhone tarafında Siri'nin yerini alabileceği düşüncesi bulunmuyor. Apple'ın dijital asistanı Siri ise sisteme direkt olarak entegre edilmiş bir halde geliyor. Ancak Alexa asistanı ise Amazon uygulamasının içerisinde iş gören bir asistan diyebiliriz. Bu yüzden Alexa asistanını kullanmak isteyen iPhone kullanıcıları her seferinde Amazon uygulamasını açmak zorunda kalacaklar.

Tüm bunlar göz önünde bulundurulsa da Alexa sanal asistanı bu platforma önemli bir giriş yaptı diyebiliriz. Bu noktada kullanıcılar hesaplarına ve cihazlarına bağlanmak için ve kontrol etmek için alternatif bir sanal asistana sahip oldular. Bakalım Alexa'nın kullanım değerleri zaman ilerledikçe ne düzeyde olacak ve kullanıcılar tarafından sevilecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ