Amazon Alexa güvenlik açığı ile gündemde - Haberler - indir.com

Amazon Alexa güvenlik açığı ile gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-14 12:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Siber güvenlik araştırmacıları, Amazon firmasına ait olan yapay zeka destekli sanal asistan Alexa için güvenlik açığı raporladı. Uzmanlar Alexa'da yer alan bir kusur aracılığı ile bilgisayar korsanlarının kişisel bilgilere ve konuşma verilerine erişim sağlayabileceklerini işaret ediyor.

Amazon Alexa güvenlik açığı ile gündemde

BBC tarafından yapılan habere göre, siber güvenlik firması Check Point Software Technologies'de çalışan bazı araştırmacılar yakın zaman içerisinde bilgisayar korsanlarının Alexa verilerindeki ses geçmişlerine, kişisel verilere ve başka birçok bilgiye erişildiğini tespit ederek Amazon alt alanlarında yer alan siber güvenlik açıklarını tespit ettiler. Edinilen bilgilere göre kurbanlar, bilgisayar korsanlarının hazırlamış oldukları kötü amaçlı yazılım içeren bağlantılara bir kez tıkladıkları takdirde bilgileri kolay bir şekilde elden ele dolaşabiliyor.

Amazon Türkiye sahte ürünlere savaş açtıAmazon Türkiye sahte ürünlere savaş açtı

Olayın tespit edilmesinin hemen ardından hızlı bir şekilde Amazon ile irtibata geçen söz konusu firma, sorunun şimdilik çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. Amazon yapmış olduğu açıklamada şu sözlere yer verdi:

Cihazlarımızın güvenliği en önemli önceliğimiz ve Check Point gibi potansiyel sorunları bize ulaştıran bağımsız araştırma firmalarının çalışmalarını takdir ediyoruz.

 Öte yandan konuyla ilgili Check Point firması, saldırının Amazon profilinizdeki kişisel bilgilere erişime izin vereceğini söyledi. Amazon da kötü niyetli kullanım seviyesinin tahmin edilenden daha az olduğuna inandıklarını söyledi. Dünya çapında 200 milyondan fazla satılan Amazon Alexa, bir ev otomasyonu mantığında işleyen sisteme sahip. Bu sistem sayesinde cihaz sesli etkileşim, uyarılar, müzik çalma ve akıllı cihazları kontrol etme gibi becerilere sahip oluyor.



PAYLAŞ