Amazon, ABD Capitol şiddetinden sonra QAnon ürünlerini platformdan kaldıracak! - Haberler - indir.com

Amazon, ABD Capitol şiddetinden sonra QAnon ürünlerini platformdan kaldıracak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-13 12:01:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Amazon Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bazı QAnon ürünlerini çevrimiçi pazarından kaldırmak için çalıştığını ve saldırgan öğeleri veya diğer uygunsuz içeriği yasaklayan politikaları gerekçe gösterdiğini söyledi.

Amazon'un eylemi, Parler'in Web içeriğini barındırmayı durdurma kararını takip ediyor.

Dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisi, QAnon takipçilerinin geçen hafta beş kişinin ölümüne neden olan ABD Capitol kuşatmasına katılmasından birkaç gün sonra qanon ınsignia ve ilgili kitaplarla giyim eşyası için dikkatli bir inceleme yaptı.

Amazon makes money on a coronavirus pandemic and plans new employmentAmazon makes money on a coronavirus pandemic and plans new employment

QAnon destekçileri, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin içeriden öğrenen bilgisini gerekçe göstererek, anonim "Q" dan gelen Web yayınlarına dayanan sosyal medyadaki komploları itti. Bu Koz gizlice Hollywood seks saldırganlar, aralarında tanınmış Demokratlar ve rakamlar, çocuk güruhu mücadele-bu asılsız iddia vardır.

Amazon'un eylemi, bazı Trump destekçileri tarafından kullanılan bir sosyal ağ olan Parler'in web içeriğini barındırmayı durdurma kararını takip ediyor. Şirket, parker'ın bulut bilişim bölümü Amazon Web Services'ın (AWS) hizmet şartlarını ihlal ettiğini iddia etti.şiddet içeren sosyal medyada bir artışla başa çıkamamak için. Parker Sue dAWSon Pazartesi yanıt olarak.

Amazon daha önce Holokost'u reddeden kitaplar gibi aşırılık yanlısı görüşleri teşvik eden ürünler için ateş altında kaldı ve listelerini kaldırdı.



PAYLAŞ