Alternatif e-posta uygulaması Spark Android'de yerini alacak - Haberler - indir.com

Alternatif e-posta uygulaması Spark Android'de yerini alacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-03 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Google, kendi hizmeti olan Gmail uygulamasına alternatif olarak kullanılan Inbox uygulamasını tamamen kapattığının bilgisini resmi olarak açıkladı. Fakat bunun karşılığı olarak Inbox e-posta uygulaması tarihe karışırken, son zamanların en popüler e-posta uygulaması olan Spark, Apple platformlarda yaygın olarak kullanılıyordu. Son düzenlemeler ile Spar artık Android akıllı cihazlarda da kullanılacak. Eski Inbox kullanıcıları kendilerine yeni bir alternatif e-posta uygulaması ararken Spark kullanıcılarına imdadına yetişiyor. E-posta kullanımını çok daha işlevsel bir hale getirmek amacıyla tasarlanan Spark kullanıcılara kullanım kolaylığı getiriyor. 

Bir süre önce beta uygulaması olarak Android cihazlarda görülen Spark uygulaması, hızlı ve pratik bir sistem doğrultusunda çalışması ile dikkatleri üzerine çekiyordu. Günümüz koşullarında iletişim uygulamalarına baktığımızda hızlılık ve pratiklik son derece önemlidir. Spark uygulaması da bu durumu başarı ile yerine getiriyor. Spark uygulaması ile kullanıcılar arşiv sekmesinde bulunan e-posta iletileri içerisinde hızlıca arama yaparak aradıkları maile anında ulaşabilirler. Bunun yanı sıra Spark uygulamasını diğer e-posta uygulamalarından ayıran en önemli özelliklerden bir diğeri ise, geniş özelleştirme seçenekleri sunuyor olmasıdır. Bu sayede mailinizin arayüzünü kendi sisteminiz doğrultusunda kişiselleştirerek daha düzenli bir konuma getirebilirsiniz.

Spark artık Android cihazlarda

Kullanıcı kitle e-posta içeriklerini görüntüledikleri anda görecekleri menü simgelerinde çeşitli özelleştirmeler yaparak kendi zevklerine göre değişiklik yapabiliyorlar. Bunun yanı sıra bildirim seçenekleri de uygulama içerisinde mevcuttur. Aynı zamanda yıldızlı iletiler ya da gönderilen klasörüne çeşitli kestirmeler sunan Spark uygulaması hızlı erişim seçenekleri de sunuyor. Bu sayede uygulama erişim açısından oldukça hızlı bir şekilde çalışacaktır. Spark uygulaması Android cihazlara gelmesi ile beraber işletim sisteminin getirdiği bir takım bazı tasarım kısıtlamaları da getiriyor. Yani şöyle ki, Spark iOS uygulamasında alt kısımda bulunan silme ya da arşivleme gibi seçenekler uygulamanın üst kısmında yer alacak. Bu da e-postalarınızı okuduktan sonra yeniden listenin üst kısmına gidip silme ya da arşivleme işlemlerini gerçekleştirmeyi biraz daha zahmetli bir hale getirecektir. Bu tamamen işletim sisteminin tasarımsal açıdan getirdiği bir durumdur.  

Bu olumsuz bilgiye rağmen Spark Android uygulaması yepyeni seçenekler ve çeşitli özelleştirmeler ile beraber geliyor. Yani kullanıcılar Spark uygulamasını kendi tercihleri doğrultusunda özelleştirerek kullanım kolaylığı elde edebilirler. Bu uygulamanın yanı sıra kullanıcılar Google tarafından sunulan Gmail uygulamasını da iletişim amacıyla kullanabilirler. Spark uygulamasının akıllı arama seçeneği karışık sistemde bulunan e-postalarınız arasından aradığınızı anında bulmanıza imkan tanıyor. Gmail'e rakip olarak tasarlanan Spark e-posta uygulaması alternatifler arasında en iyisi olarak seçiliyor. Spark uygulaması ile iş arkadaşlarınızla birlikte e-posta oluşturabilir ve özel tartışma alanları oluşturabilirsiniz. Modern ve yenilikçi arayüzü sayesinde kullanım kolaylığı getiren Spark uygulaması önemli maillerinize odaklanacak ve gereksiz olarak nitelendirilen mailler hakkında bildirim göndererek sizi rahatsız etmeyecek. Kullanımı hem hızlı hem de oldukça fonksiyonel olan Spark mobil uygulaması e-posta alanında oldukça kullanışlı olup kullanıcılarına çeşitli kolaylıklar sunmaktadır. 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ