Altcoin nedir? - Haberler - indir.com

Altcoin nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-02 09:00:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Genel düşüncenin aksine altcoin bir kripto para biriminin adı değildir. Altcoin kelimesi Bitcoin'e alternatif olarak gösterilen herhangi bir kripto para birimini dile getirmek için kullanılan bir ifadedir. Örnek vermek gerekirse, XRP, Litecoin ve Ether teknik açıdan bakıldığında birer altcoin örneğidir. Bunu dile getirmiş olmakla beraber kripto para oyuncuları genellikle altcoin terimi düşük piyasa değeri olan kripto paraları tanımlamak amaçlı kullanır. 

Altcoin nedir?

Altcoin’ler, Bitcoin’den farklı özelliklerle anılabilir. Bazı altcoinlerin farklı bir ekonomik sistemi veya bir ülkenin tüm vatandaşlarına verilen altcoinler gibi farklı bir para dağıtım modeli olarak değerlendirilebilir. Öyle ki bazı altcoinler ise, uygulamalar hazırlamak için çok yönlü bir programla dili sunarken, diğerleri ise Bitcoin'e göre daha fazla gizli olmasıyla dikkat çeker. Aynı zamanda alan adı, kayıt defteri ya da veri depolama işaretçileri gibi çok özel, maddi olmayan kullanım alanlarına  hizmet eden altcoinler de bulunur. 

Çin merkez bankası Bitcoin'i desteklediÇin merkez bankası Bitcoin'i destekledi

Bunun yanı sıra, temel ve teknik açıdan pek de fonksiyonel olmayan altcoinler de bulunabilir. Bu sebeple bir altcoin konusunda projeyi, temel ve teknik altyapı, performansını, toplam işlem hacmini incelemek gereklidir. 

 


Bitcoin neden bu kadar düştü?Bitcoin neden bu kadar düştü?
Bitcoin, düşüş sonrası toparlamaya başladıBitcoin, düşüş sonrası toparlamaya başladı
Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?Bitcoin Nasıl Alınır? Binance ile Coin Nasıl Alınır? Binance Nasıl Para Yatırılır?

PAYLAŞ