Alt Text nedir? - Haberler - indir.com

Alt Text nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-15 21:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Fotoğrafların tarama robotları tarafından anlaşılabilmesi ve resmin tanımlanabilmesi için alt text kullanılmaktadır. HTML ile birlikte kullanılmaya başlanan alt text, zaman içerisinde internet dünyasının vazgeçilmezlerinden birisi olmuştur.

SEO'da Uzmanlaşmak İçin Doğru Zaman

Neden alt text kullanılıyor?

Web site kodlamalarında alt text etiketi kullanılırken aynı zamanda CMS sistemlerinde de eklenen her resim için alt text girilmesi gerekir. Bu durum zorunlu olmadığı gibi SEO çalışmalarının birer parçasıdır. Bu bakımdan hem kullanıcı odaklı iyi bir çalışma yapmak hem de web sitesinin SEO çalışmalarına olumlu katkı sağlamak adına alt text es geçilmemelidir.

Herhangi bir resim için alt text kullanımında kodlar şu şekilde olmaktadır;

Alt text kullanımında uzun yıllar boyunca web sitesinin ve görsellerin öne çıkması adına anahtar kelimelerle uzun ifadeler kullanılırken yapınla güncelleme ile birlikte alt text kullanımında daha ideal ve gerçekçi bir döneme geçiş yapıldı. Alt text kullanımında kullanıcıların dikkat etmesi gereken detay açıklamanın fotoğrafı en iyi şekilde anlatmasıdır. Alt text kullanmamak ya da kurallara uygun olmayan şekilde alt text yazmak web sitesi için SEO açısından olumsuz bir etki yapacaktır.





PAYLAŞ