Alphabet X'e yenilenebilir enerji kaynakları için ne kadar yatırım yapıldı? - Haberler - indir.com

Alphabet X'e yenilenebilir enerji kaynakları için ne kadar yatırım yapıldı?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-25 11:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Soru-Cevap

Gelecek adına endişeli olan ve enerji kaynakları konusundatasarruflu olunması gerektiğini savunan CEO'lar, yenilenebilir enerji kaynakları için Malta'ya dev bir yatırım yaparak bir proje geliştirdiler. Geliştirilen projeye göre sistem uzun bir süre depolama yaparak, ihtiyaç duyulduğu zaman elektrik üretimi yapabilecek. 

Daha önceden Google X olarak bilinen AphabetX, Malta adını verdiği bir yenilenebilir enerji depolama projesi geliştirerek büyük bir yatırıma imza attı. Daha şimdiden gelecek vadeden bu proje, tam 26 milyon Dolar değerinde bir yatırım aldı. Gelecek adına büyük öenm arz ettiğini düşünen yatırımcılar proje için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Yatırımı ise Breakthrough Energy Ventures, Concord New Energy Group ve Alfa Laval şirketleri sağladı.

En büyük yatırımı Breakthrough Energy Ventures firması yaptı

Elektrotermal enerjiyi depolaması için gereken sistemler ile donatılmış büyük bir tesiste sürdürülen Malta Projesi, rüzgar, güneş ışınları gibi kaynaklardan sağladığı enerjileri elektrik enerjisine, elde ettiği bu elektrik enerjisini ise termal enerjiye çeviriyor. Elde edilen bu termal enerji ise tesislerde depolanabilme özelliğine sahip. İhtiyaç duyulduğu zaman ise uygulanan işlemlerin tersi uygulanarak elektrik elde ediliyor. Depolanabilen bu elektrik ise günlerce hatta haftalarca yetebiliyor. 2016 senesinde Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos ve SAP'nin kurucularından Hasso Plattner tarafından kurulan Breakthrough Energy Ventures firması, Alphabet X'e bu denli büyük bir yatırım yaptı.

 





PAYLAŞ