Almanya hükümeti Facebook hesaplarını kapatıyor - Haberler - indir.com

Almanya hükümeti Facebook hesaplarını kapatıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-30 12:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Kullanıcı verilerinin korunmaması gerekçesi ile Almanya hükümeti tarafından tüm resmi kamu kurum ve kuruluşlara Facebook sayfalarının kapatılması gerektiği belirtildi.

Özellikle WhatsApp ile birlikte tüm dünyada kullanıcı verilerin gizliliği ve kullanımı konusunda ciddi eleştiriler toplayan Facebook, bu konuda geri adım atmış değil. Konu ile ilgili yaşanan son örnekte ise Almanya hükümeti tarafından tüm kamu kurum ve kuruluşlarına resmi bir yazının gönderildiği belirtildi.

Facebook piyasa değeri 1 trilyon doları aştıFacebook piyasa değeri 1 trilyon doları aştı

Almanya Federal Veri Korumak Müdürü Ulrich Kelber imzalı olarak gönderilen bildirimlerde, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının 2021 yılının sonuna kadar Facebook üzerindeki faaliyetlerini sonlandırması istendi. Mevcut rapor tüm Facebook sayfalarının kapatılmasını ve bir daha kullanılmamasını önerirken, gerekçe olarak Facebook'taki kullanıcı verilerinin yeterince korunmaması gösterildi.

Almanya'da diğer tüm ülkelerde olduğu gibi bakanlıklar, devlet daireleri ve kamu kurum ve kuruluşları Facebook üzerinden açmış oldukları sayfalar ile bilgi paylaşımları yapıyordu. Ancak mevcut kullanıcı verileri üzerindeki yaşanan sorunlar, Almanya için hala çözümlenebilmiş değil. Bu nedenle Mayıs ayında yapılan bir hamlenin hemen ardından yeni bir hamle daha yaparak Almanya hükümeti tüm resmi Facebook sayfalarını 2021 yılı itibariyle kapatarak sosyal ağdan tamamen çıkacak.

Kapatılmayan sayfalara tedbir uygulanacak!

Almanya'da yaşanan bu durum üstelik resmi makamlar tarafından çok yakından takip edilecek. Konu ile ilgili Almanya basınında yer alan haberlerde 2021 yılının sonuna kadar kapatılmayan sayfalar için idari işlemlerin yapılabileceği ve özel tedbirlerin uygulanabileceği belirtildi. Bu bakımdan yapılan resmi bildirimlerin ardından önümüzdeki günlerde Almanya'da hizmet veren resmi kurumların tek tek sayfalarını kapatarak uygulamadan çıkış yapması bekleniyor.

Almanya'da yapılan yeni açıklama ile birlikte Facebook için süreç çok daha riskli bir hale geldi. Zira Mayıs ayı içerisinde Almanya hükümeti tarafından yapılan başka Bir açıklamada “Facebook'un kullanıcı verilerini işlemesinde yeterli hukuki dayanak olmadığı” belirtilmiş ve WhatsApp'ın Almanya sınırları içerisinde kullanıcı verilerinin işlenmesi yasaklanmıştı. WhatsApp'ın hemen ardından Facebook'a yönelik gelen yeni gelen hamle, şirketin ülkede faaliyetlerine devam edebilmek adına farklı politikalar izlemesi gerektiğini de net bir şekilde gösteriyor. Üstelik mevcut gelişmenin diğer ülkelere de örnek teşkil etmesi söz konusu. Bu bakımdan Almanya'dan arka arkaya gelen tedbirlere Facebook’un nasıl yanıt vereceği oldukça merak ediliyor. 



PAYLAŞ