Almanya elektrikli araçların batarya üretimi için milyon Avro bütçe ayırdı - Haberler - indir.com

Almanya elektrikli araçların batarya üretimi için milyon Avro bütçe ayırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 15:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Almanya son zamanlarda elektrikli arabalar üzerine bir hayli yoğunlaştı. Elektrikli araba teknolojisinde 1 numaralı ülke olmak isteyen Almanya, bu teknoloji üzerine ciddi yatırımlar yapıyor. Almanya'nın Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmier konuyla ilişkin yaptığı açıklamada Almaya'nın 2021 yılında batarya üretim hücresi konusunda başlanmasını beklenildiğini ifade ederek, batarya hücrelerinin Avrupa'da üretim için 1 milyar Avro ayırdıklarını vurguladı. Bu anlamda en kısa süre içerisinde üretime başlamak istediklerinin altını çizen Almanya'nın Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmier, elektrikli araba üzerine baya yoğunlaştıklarını söyledi. 

Almanya diğer Avrupa ülkeleri ile beraber işbirliği yapmak istiyor

Diğer Avrupa ülkeleri ile anlaşma yaptıklarını vurgulayan Almanya'nın Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmier, "Fransa, Avustralya, Hollanda ve Polonya gibi hükümetlerle batarya üretimi konusunda iş birliği için görüşmeler sürdürüyoruz." dedi. Özel sektör konsorsiyumlarından büyük ilgi gördüklerini ifade eden Almanya'nın Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmier, somut yatırım kararlarının gelecek yılın ilk çeyreğinde açıklayacaklarını belirtti.

 Batarya piyasasının 2025 yılına kadar 250 milyar avroya ulaşması beklenmekte.

Elektrikli araba üretiminde katma değerin ciddi bir bölümünü oluşturan batarya hücresi tedariki, Almanya Araba sanayisi çin büyük bir önem taşıyor. Çünkü elektrikli motorlar petrol ile çalışan motorlara oranla daha az parça bulunduruyor. Bu da demek oluyor ki elektrikli motorların maliyeti daha düşük. Sööz konusu olan bataryaların dünyadaki en büyük üreticileri arasında Çin menşei olan CATL şirketi ile Güney Kore menşei olan LG Chem ve Samsung gibi firmalar yerini alıyor. Batarya piyasasının 2025 yılına kadar 250 milyar avroya ulaşması beklenmekte. 

 





PAYLAŞ