Alman Patent'inde Nokia ve Lenovo savaşı - Haberler - indir.com

Alman Patent'inde Nokia ve Lenovo savaşı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-03 20:01:05
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Donanım

Pazartesi günü bir Alman, mahkemeye başvuruda bulunup, dünyanın en büyük PC üreticisinin ürünlerini Avrupa'nın en büyük ekonomisinde satmasını engellemek için Lenovo ile yapılan bir patent anlaşmazlığında Nokia Oyj tarafından kazanılan bir ihtiyati tedbirin uygulanmasını kaldırdı.

Nokia geçen ay, Lenovo'nun akıllı telefonlarda ve bilgisayarlarda yaygın olarak kullanılan patentli H. 264 video sıkıştırma teknolojisinin şartlarını ihlal ettiğini tespit eden Münih'teki bir alt mahkeme tarafından verilen emri uyguladı.

Nokia 9 PureView comes with 5 cameras!Nokia 9 PureView comes with 5 cameras!

Lenovo, yüksek mahkemesinin Münih kararının uygulanmasını sürdürme talebini kabul ettiğini söyledi: “kararın yargıtay başvurusunda onaylanması beklenemez.” şeklinde ifade kullandı.

Nokia, Lenovo ile Alman Patent savaşında başarısızlıkla karşı karşıya kaldı

Yanıt veren Nokia, yargıtay mahkemesinin kararının Lenovo'nun davanın esası hakkında yan yana olacağına dair bir sinyal vermediğini söyledi: “davamızın itirazda bulunacağından eminiz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Nokia, geçen yıl 20 patent ihlali iddiasıyla Lenovo'ya karşı yasal mücadelesini başlattı. Fince şirket altı Almanya'nın yanı sıra ABD, Brezilya, Hindistan, Nokia karşı devam eden davalar var.

Bu tür konaklamalar Alman mahkeme Savaşlarında yaygındır ve genellikle davanın esası hakkında nihai bir karara kadar yürürlükte kalıyor. Dava, Nokia'nın Lenovo'dan talep ettiği H. 264 lisans ücretlerinin adil ve makul olup olmadığı etrafında dönüyor.



PAYLAŞ