Alman fedarel yetkilisi WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönteminin açıkları hakkında uyardı - Haberler - indir.com

Alman fedarel yetkilisi WhatsApp'ın uçtan uca şifreleme yönteminin açıkları hakkında uyardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 22:01:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Alman Federal Veri Koruma Komiseri Ulrich Kelber, Facebook’un WhatsApp üzerindeki meta verilerini elde ettiğini ifade ederek, devlet kurumlarına WhatsApp’ı kullanmaması talimatını içeren bir mektup gönderdi. Alman Handelsblatt gazetesi tarafından yapılan haberde Almanya Federal Veri Koruma Komiseri Ulrich Kelber, tüm devlet kurumlarına bildirerek WhatsApp’ı kullanmamaları noktasında uyarıda bulundu. Facebook’a ait olan WhatsApp platformunda her mesaj gönderildiğinde Facebook’a meta verileri iletildiğini ifade eden Kelber, WhatsApp’ın bu sayede şirketin IP adresine, konum verilerine, akıllı telefon ve işletim sistemi hakkındaki bilgilere ve mesaj gönderilme tarih ile saat bilgilerine ulaşabildiğini ifade etti.

Kelber’ın bu söz konusu açıklaması sonrasında WhatsApp yetkilisi tarafından gazeteye, Facebook’a veril iletmediğini belirtirken, WhatsApp, mesajlar varsayılan olarak şifrelenmiş oldukları için onları okuyamaz” dedi. Ayrıca mesajların sadece birbirleri ile mesajlaşan kişiler tarafından okunabildiğini ve Facebook’un bu mesajlara erişimi olmadığı belirtiliyor.

WhatsApp çoklu cihaz desteği test aşamasındaWhatsApp çoklu cihaz desteği test aşamasında

Almanya’dan WhatsApp’ı kullanmayın uyarısı

Konu hakkında Alman Federal Veri Koruma Komiseri Ulrich Kelber, bu verilere erişen uzmanların ise mali durum, hobiler, iş, hastalıklar gibi bilgileri de dahil ederek kullanıcı profili oluşturabildiğini belirtiyor. Bu noktada hangi tarafında doğru söylediği bilinmiyor. Fakat Facebook’un bu noktada daha önce davalık olduğu ve sabıkası olduğu biliniyor. Facebook geçtiğimiz yıllarda bu yoldan geçerek ABD seçimlerine etki ettiği gerekçesi ile gündeme gelmiş ve büyük tepkiler ile karşılaşmıştı.

Facebook bu olay sonrasında güvenlik önlemlerini sürekli olarak artırdığı ve eskisinden daha dikkatli olduğunu belirtse de, kullanıcılar bu konudan ötürü Facebook’u silmeye devam ediyor. Facebook’u silmek yeterli mi sorusu hala akıllara gelirken, Facebook’un ayrıca Instagram ve WhatsApp’ın da sahip olduğunu belirtelim. Bu noktada Facebook’u silseniz bile WhatsApp ve Instagram aracılığı ile verilerin yine Facebook hanesinde olacağını belirtelim.


WhatsApp için dikkat çeken Messenger Rooms hamlesiWhatsApp için dikkat çeken Messenger Rooms hamlesi
WhatsApp video konferans katılımcı sayısını 50'ye çıkaracakWhatsApp video konferans katılımcı sayısını 50'ye çıkaracak

PAYLAŞ