Alışveriş Uygulamalarında Geçirilen Zaman Dudak Uçuklattı. Tam 18 Milyar Saat. - Haberler - indir.com

Alışveriş Uygulamalarında Geçirilen Zaman Dudak Uçuklattı. Tam 18 Milyar Saat.

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-14 04:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknolojik gelişmeler, akıllı cihazların gelişmesini her zamankinden daha hızlı bir hale getirdi. Akıllı cep telefonlar artık günümüzün vazgeçilmez ögeleri haline geldi. Bu da insanlara ulaşım kolaylığı sağladı. Bu durum özellikle alışveriş sektöründe kendini göstererek kullanıcıların alışveriş zevklerini avuçlarının içine getirdi. App Antie'nin araştırmaları sonucunda yaptığı habere göre, geçtiğimiz yıl kullanıcılar toplamda 18 milyarlık vaktini alıveriş uygulamalarında geçirdiğini tespit etti. 2016 yılında yapılan araştırmalara göre 2018 yılında alışveriş uygulamalarından geçirilen vakit %40 oranında artmıştır. Bu durum iyi mi kötü mü bilemiyoruz. Bu son derece göreceli bir kavram olup zamanla çok daha artacağı ön görülmektedir. 

Mobil alışveriş piyasasının her zamankinden çok daha gelişmiş olması kullanıcıları cazip ederek alışveriş için mağaza mağaza gezip zaman harcamak ve yorulmak yerine akıllı cihazlarını kullanarak kolay yollu alışveriş yapmayı tercih ediyorlar. Kullanıcıların mobil uygulamalar ile alışveriş yapması halinde bu durumu göz önünde bulunduran firmalar da kendi markaları adına mobil uygulama geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütmeye başladılar. Kar marjını artırmak ve kullanıcılarının zevklerine hitap etmek adına çeşitli alışveriş uygulamalarına yatırım yapan firmalar internet üzerinden yüklü miktarda satış yaparak kar miktarınızı her zamankinden daha yüksek hale getirmeyi başarmıştır. Zaman kavramının eskisinden çok daha önemli olduğu şu dönemler kullanıcılar günlük işlemlerini akıllı cihazlarında halletmek adına ihtiyaçlarına göre olan uygulamalara yöneliyorlar. 

Mobil alışveriş uygulamaları zirvede

Mobil alışveriş uygulamalarının eskiye nazaran şu an çok daha popüler olmanın sebebi ise, tarayıcınız üzerinden gezinti yaparken üst kısımda beliren uygulamadan devam et butonun mevcut olmasıdır. Bunun yanı sıra aynı zamanda bazı markalar satış işlemlerini artırmak adına bu durumu zorunlu hale getiriyor. Bu planlama doğrultusunda hareket eden markalar diğer markalara göre uygulamasını daha çok indirtmeyi başardığı görülüyor. Böylelikle satış politikasında doğru orantılı işlem yaptıklarını görebiliyoruz. Akıllı cihazları günlük hayatlarına entegre eden kullanıcılar zamandan tasarruf yapmak ve uygun fiyat yakalamak adına internet alışveriş uygulamalarına yönelik hareket ediyor. 

Tüm bu avantajların yanı sıra aynı zamanda alışveriş uygulamalarının geliştirilmesi açısından çok daha fazla öge söz konusudur. Geliştirici şirketlerin özellikle mağaza içi özelleştirme yapmaya yönelik çalışmalar yürütmesine dikkat etmeleri gerekiyor. Mevcut alışveriş uygulamalarının bir çoğu sadece önceki satın alım işlemlerini görüntüle izni sunuyor. Mevcut alışveriş firmalarının %67'si uygulamaların sunduğu hizmetin yeterli olduğunu savunsa bile %30'luk kesmi ise hala bir takı geliştirmeler yapılması gerektiği düşüncesine sahip. Önceden yapılan yatırımlara bakıldığı taktirde %30'luk kesimin gelecek dönemlerde yüksek miktarda kar elde edeceğini ön görüyor.Elde verilerin artış miktarı baz alında 2021 yılında mobil uygulama üzerinden yapılan alışverişin dünya genelinde %75 olacağı düşünülüyor. İlerleyen süreçte akıllı cihaz kullanıcılarını ve alışveriş tutkunlarının sadece mobil üzerinden alışveriş yapılacağı bir dünya bekliyor olacak. Uygulamaların indirilme sayısı ise her geçen çok büyük miktarlarda artış gösteriyor. 





PAYLAŞ