Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır? - Haberler - indir.com

Aliexpress'ten Nasıl Alışveriş Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-08 22:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Hem dünya çapında hemde ülkemizde internet üzerinden alışveriş yapma yöntemleri her geçen gün genişlemeye devam ediyor. Birkaç nesil önce daha az alternatif bulunurken, şimdi ise yurtdışı alışveriş siteleri bir hayli ilgi görmeye başladı. Bizde sizlere bu içeriğimizde internet üzerinden yurt dışı alışverişi yapabilmeniz için izlemeniz gereken yolları derledik. Şimdi gelin online alışveriş yaparken dikkat edilmesi gereken ve en merak edilen sorulara yanıt verelim.

Aliexpress'ten Alışveriş Yapma

Ülkemiz için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan kural ve limitlere göre ülkemize yurt dışı üzerinden 75 euro ve altı ürünlerde vergi alınmayacak. Bu noktada sadece ürün ücret ve kargo ücreti ile satın alımınızı gerçekleştirebileceksiniz. 75 ile 1500 euro arasındaki ürünleri ise ek vergilerini ödeyerek gümrükten geçirebileceksiniz. Vergilere baktığımızda ise AB ülkelerinden yüzde 18 diğer ülkelerden gelen ürünler için ise yüzde 20 oranında bir vergi uygulanmaktadır.

Kurallar ile beraber internet üzerinden alışverişlerde herhangi bir sınır bulunmuyor. Dilediğiniz kadar alışveriş yapma hakkınız bulunuyor. Kargo ücreti konusuna gelecek olursak eğer yurt dışı alışverişlerinizde Free Shipping özellikli ürünleri tercih ederseniz ülkeye ücretsiz olarak kargo fırsatından yararlanabilirsiniz. Bu konuda ülkemizde kargonuzu PTT getirecektir. Ancak yurtdışı alışverişlerinizde güvenli siteleri ve sahte olmayan güvenli satıcıları tercih etmeye özen gösteriniz. Aksi halde ürünlerinizin gelmeme gibi problemleri meydana gelmektedir.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ