Alienware'in yeni dizüstü bilgisayarının işlemcisi ve ekran kartı yükseltilebilir olacak - Haberler - indir.com

Alienware'in yeni dizüstü bilgisayarının işlemcisi ve ekran kartı yükseltilebilir olacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-09 23:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Oyuncu bilgisayarı almak istiyorsanız ve uzun bir süredir buna niyetiniz varsa, Alienware markası sizin için yükseltilebilir olan bir konsept ile birlikte karşınıza çıkıyor. CES 2019 fuarında tanıtılan bir modelinin işlemcisi ve ekran kartı yükseltilebilir olacak.

Sharp Aquos Zero ortaya çıktı!

Twitter CEO'su dizüstü bilgisayar kullanmıyorTwitter CEO'su dizüstü bilgisayar kullanmıyor

Alienware Area 51, yükseltilebilir olacak!

Geçtiğimiz yıllarda dizüstü modelleri de masaüstü modelleri gibi yükseltilebilir bileşenlere sahip olması gerektiğine dair tartışmalar ortaya çıktı. Fakat bu tartışmalar ne tüketiciler ne de üreticiler tarafında ilgi görmedi. Bu yüzden de kimse ilgilenmedi. Fakat CES 2019 fuarında bu konuya dair önemli bir model görüldü. Tartışmalar, Alienware şirketinin dikkatini çektiği görülüyor. Aslında gerçekten dizüstü bilgisayarlara gelmesi gereken bir özellik diyebiliriz. Çünkü tüketiciler bir dizüstü bilgisayar alsa bile birkaç yıl sonra yeni çıkan donanımlar ve yeni oyun grafikleri yüzünden bu bilgisayarı eskisi gibi kullanamıyor ve yeni bir dizüstü bilgisayar almak zorunda kalıyor.

Fakat masaüstü kısımda böyle değil. İstediğiniz donanımı istediğiniz zaman yükseltebiliyorsunuz. Tabi yükseltmeden dolayı da aynı bilgisayarı sadece donanım yenileyerek uzun süre kullanabiliyorsunuz. Fakat donanımları aşırı derecede yükseltmeniz gerekirse, diğer donanımlardan da yükseltmeniz gerekenler olabiliyor. Örneğin bir işlemci aldınız. Bunun pin değerleri anakartınıza uymuyorsa, anakartı da yükseltmeniz gerekiyor. Fakat dizüstünde ekran kartı ve işlemci gibi donanımları bir türlü yükseltemiyoruz. Şimdi ise Alienware şirketnin Area 51m modeli ile yükseltme yapabileceğiz. Dell'in Alienware markasının fuara getirdiği bir modelde, işlemci ve ekran kartını yükseltebiliyorsunuz.

Bilgisayarın alt kapağını açtığınızda karşınıza bileşenler çıkıyor. Bu model Intel Core i9-9900K modeline ve GeForce RTX 2080 ekran kartına kadar destek sağlayabiliyor. Bu sayede piyasada bulunan en yüksek özellikli donanımları kullanabiliyorsunuz. Dell Graphics Form Factor adında bulunan bir slot sayesinde ekran kartları çıkarılıp, takılabiliyor. Ayrıca Nvidia ve AMD'nin yükseltme konusunda Dell ile temasta olması sebebiyle özel bir kasa yapısı bulunuyor. Fakat şimdilik bununla ilgili bir detay verilmedi. Intel Z390 çipseti kullanıldığı için de işlemcileri değiştirebiliyorsunuz.

Area 51m modeli, 17.3 inç ekrana sahip. Ayrıca bu ekranlar 60Hz ve 144Hz arasında değişiyor. Yeni tam bir oyun canavarı diyebiliriz. Bu model piyasaya 2549 dolarlık bir fiyat etiketi ile çıkabilir. Tabi bu fiyat başlangıç fiyatı olarak belirlenmiş. Donanım yükseltme ile daha da fazla bir fiyat ortaya çıkacaktır.


Asus ScreenPad ile dizüstü piyasasında fark atabilirAsus ScreenPad ile dizüstü piyasasında fark atabilir
Samsung'un dizüstü bilgisayarlarda oyun oynanmaz sözünü yıkacak RAM'i!Samsung'un dizüstü bilgisayarlarda oyun oynanmaz sözünü yıkacak RAM'i!
Dell'den, dünyanın en güçlü dizüstü bilgisayarıDell'den, dünyanın en güçlü dizüstü bilgisayarı

PAYLAŞ