Alibaba'nın kurucusundan çarpıcı bitcoin açıklaması - Haberler - indir.com

Alibaba'nın kurucusundan çarpıcı bitcoin açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 14:05:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Satoshi Nakamoto tarafından 2008 yılında deneysel olarak başlatılan ve günümüzde oldukça popüler hale gelen bir sanal para birimi Bitcoin değeri son dönemde inanılmaz bir şekilde artarak yatırımcıların odak noktasına haline geldi. Giderek artan ve hayatımıza giren bu kavram ile  kişiler Bitcoin madenciliği yaparak yeni Bitcoinler üretmeye devam ediyorlar. Sanal para birimleri arasında en bilineni olan Bitcoin yatırımcıların ilgisiyle oldukça fazla talep görüyor. Tüm bunlara rağmen Bitcoin hakkında tartışmalar bir türlü kesilmek bilmiyor. Kimi kesim Bitcoin' in geleceğin para birimi olacağını savunsa da kimileri bu para biriminin gerçek dışı şişirilmiş bir balon olduğu düşüncesinde. Bu tartışmalara bir ünlü isim daha dahil oldu.

Çinli e-ticaret devi AliBaba'nın kurucusu Jack Ma, 16 Mayıs tarihinde Çin'in Tiençin kentinde düzenlenen 2. Dünya Zeka (yapay) Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, blockchain teknolojisinin bir balon olmadığını ama bitcoinin bir balon olduğunu ve gerçek bir blockhain teknolojisine sahip olmadığını ifade etti.

Blockchain teknolojisi üzerinde yıllardır çalıştığını belirten Ma, içinde bulunduğumuz büyük veri döneminde, blockchain teknolojisinin, yönetim, kurumlar ve bireyler dâhil toplumun her kademesinde, veri gizliliği ve güvenliği alanında yaşanan bütün sorunları yok edeceğine inandığını belirtti. E-ticaret ekosistemi içerisinde güvenliğin çok önemli olduğuna değinen Ma, blockchain teknolojisine içinde bulunduğumuz dönemde gelen talebin 'altın madeni' olarak gören spekülatif yatırımcılardan kaynaklandığını ve bu noktada endişe duyduğunu ifade etti.

2017' nin Aralık ayında yaşanan Bitcoinin rekor kırması durumunda dahi Bitcoine geriden yaklaşan Ma o dönem CNBC'ye yaptığı açıklamada Bitcoin başarılı olsa bile finansal ve ticaret sistemlerimizin tamamen değişmesi gerektiğini ve toplumun buna daha hazır olmadığını ifade etmişti. Ayrıca  Blockchain teknolojisini araştıran bir ekipleri olduğunu ifade eden Ma , Bitcoin ile ilgisiz olduğunu ve zamanını AliPay, Euro ve Dolar üzerine harcamak istediğini belirtmişti.





PAYLAŞ