Alibaba kurucusu Jack Ma'dan başarılı olmak adına öneriler - Haberler - indir.com

Alibaba kurucusu Jack Ma'dan başarılı olmak adına öneriler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-29 13:16:29
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Alibaba'yı kurarak tüm dünyaya yönelik kapsamlı bir şekilde hizmet sunmaya başlayan Jack Ma geçtiğimiz günlerde Davos 2019’un konuşmacılarından birisi oldu. İşte Jack Ma’dan başarılı olmak isteyenlere çalışma hayatından önemli öneriler. 

Çin'in En Zengin İnsanı Jack Ma, Alibaba'daki Yerini Kime Bırakacak?

Çin’in En Zengin İnsanı Jack Ma, Alibaba’daki Yerini Kime Devredeceğini Açıkladı!Çin’in En Zengin İnsanı Jack Ma, Alibaba’daki Yerini Kime Devredeceğini Açıkladı!

Davos 2019'un katılımcılarından birisi olan ve etkileyici bir konuşma yapan Jack Ma özellikle genç girişimcilere verdiği tavsiyelerle tüm dünyada yeniden tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. İş dünyasının en başarılı örneklerinden birisi olarak pek çok farklı etkinlikte ve konferansta yer almaya devam eden Jack Ma,Davos 2019 gibi önemli bir etkinlikte daha yer aldı.

1999 yılından günümüze bir başarı hikayesi: Jack Ma

1999 yılında kurduğu AliBaba ile tüm dünyaya hizmet sunan ve aynı zamanda büyük bir başarı örneği sergileyen Jack Ma, yıllardan beri sektörde elde ettiği deneyimler ile birlikte bu alana ilk defa giriş yapan girişimcilere ve yeni fikirlere dair çeşitli öneriler sundu.

İşte Alibaba kurucusu Jack Ma'dan başarılı olmak adına öneriler

Geceleri Jack Ma’yı uykusundan eden şey nedir? “Hiçbir şey! Eğer iyi uyumazsam, problem yine orada olacak. Eğer iyi uyursam, problemle savaşmak için daha iyi bir şansım olur.”

“Akıllı insanları yönetmek için kültürü, değerler sistemini kullanın. Onlar yaptıkları şeylere inanırlar. Eğer sadece kurallar, kanunlar ve belgeler kullanıyorsanız bu sadece aptal insanları kontrol etmeye yarar.

“Ben birini işe alırken kendimden daha akıllı olmasına dikkat ediyorum. Dört, beş yıl içinde benim patronum olabilecek kişileri işe alıyorum. Pozitif olan ve asla pes etmeyen insanları seviyorum.”

“Tabii ki Alibaba’yı kurarken korkuyordum ve şüphelerim vardı. Ama şuna inanıyordum: biz kazanmasak da bir başkası kazanacak. Geleceğin uzmanı yoktur, sadece geçmişin uzmanları vardır.”

“İş hayatında rekabeti asla dert etmeyin, baskıyı asla dert etmeyin. Eğer baskıdan çekiniyorsanız ticarete atılmayın. Bir değer üretirseniz bir imkanınız vardı. Bugün tüm dünya bir şeylerden endişe ediyor. Bu da büyük bir fırsat demek.”

“İlk işiniz en önemli işinizdir. Çok büyük bir şirket olmasına gerek yok ama kendinize çok iyi bir patron bulun. Size bir insan olmayı öğretebilecek, işlerin nasıl doğru şekilde yapılacağını anlatacak bir ustanız olsun; ve orada kalın. Kendinize, ‘burada en az üç yıl kalacağım’ diye söz verin.”

“Çocuklara daha yaratıcı olmayı ve makinelerin yapamadığı şeyleri nasıl öğretebiliriz? Makinelerin çipleri var ama insanların da kalpleri var. Eğitim bu yönde gelişmeli.” 

Alibaba Cloud Türkiye'ye Geldi


Alibaba, dünya bekarlar günü içinde satış rekoru kırdı!Alibaba, dünya bekarlar günü içinde satış rekoru kırdı!

PAYLAŞ