Algoritma ne anlama gelir? Nerelerde kullanılır? - Haberler - indir.com

Algoritma ne anlama gelir? Nerelerde kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-19 01:25:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Teknolojinin hayatımızın bir parçası olmasıyla birlikte günlük hayatımızda sıklık duyduğumuz terimlerden biri de algoritma olmaya başladı. Peki algoritma nedir?

Aslında günlük hayatımızda yaptığımız pek çok şeyi içeren bu konuyu bu yazımızda size en sade dille anlatmaya çalıştık. Hayatımızın birçok noktasında algoritma örneklerini görmek mümkün.  Kelime anlamı olarak  belirli bir problemi çözmek veya bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol anlamına gelen algoritma, problemleri adım adım çözme yöntemidir.

Facebook Algoritma Değişikliğine GidiyorFacebook Algoritma Değişikliğine Gidiyor

Algoritma, çoğunlukla matematik alanında ve programlamada karşımıza çıkan sonlu işlemler kümesidir. Sonlu işlemler kümesi, belirli bir başlangıç durumundan başlayıp, bir bitiş durumunda sonlanan bu işlemin TDK’daki tanıtımı bir sorunun çözümü için, sonlu sayıda adım biçiminde iyice tanımlanmış, sonlu bir kurallar kümesi.

Günümüzde “algoritma nedir” sorusuyla bu kadar sık karşılaşmamızdaki en büyük etkenlerden biri de hayatımızın bir parçaso haline gelen sosyal medya ağları. Her uygulama ve ağ kendi içinde belirli bir algoritma üzerine kurulu.

Algoritma nedir sorusuna, son zamanlarda daha sık rastlamamızın sebeplerinden biri ise, neredeyse herkesin kullandığı sosyal medya ağları. Kullandığımız bütün sosyal medya platformları, belirli bir algoritma üzerine kurulu.

Algoritma ne işe yarar?

Asıl amacı problem çözmek anlamını taşıyan algoritma günlük hayatımızda pek çok alanda işimize yaramaktadır.

Programlamada, bilgisayarların problemlerini çözmeye yardımcı olan algoritma üç ana bölümden oluşmaktadır. Bunlar; giriş bölümü, işlemlerin döngüye sokulup sonucun bulunduğu bölümü ve elde edilen sonuçların alındığı son bölümüdür. 

Algoritma neden gerekli?

Pek çok alanda hayatımızda kullandığımız algoritma programlama yaparken ve matematik alanında pek çok fayda sağlamakta ve birtakım işlemlerin belli bir sisteme oturmasını sağlamaktadır.

Algoritma ve programlama arasındaki bağlantı nedir?

Algoritma ve programlama arasındaki bağlantı için önce programlamanın tanımı bilmek gerek. Programlama en yalın tanımıyla bir problemi çözmek için yapılan iştir. Bir bilgisayar programı ya da bir uygulama programlarken önemli olan program için gereken kodları iyi düşünerek adım adım yazmaktır. Kod yazarken her sonucu hesaba katmak gerekir. İşte bu bir algoritmadır.

Günlük hayatımızda kullandığımız uygulamalar, oyunlar ve internet servisleri belirli algoritmalar üzerine yazılır. Örneğin WhatsApp, Google, Facebook, Twitter vb servislerin hepsinin, arka planında bir algoritma vardır.

Algoritma nasıl geliştirilir?

  • İlk olarak, yazdığınız algoritma anlaşılır ve net bir şekilde yazılmış olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Bunun yanı sıra algoritma geliştirirken ortaya çıkabilecek tüm ihtimalleri göz önünde bulundurmalısınız.
  • Düzenleme yaparken mevcut algoritmanın adımlarını fazla değiştirmemeye özen gösterin çünkü bu durum hata yapma olasılığınızı arttıracaktır.
  • Ve son olarak sorunsuz bir algoritma yazabilmek için algoritmanın sonsuz döngülere girmediğinden emin olmanız gerekmektedir.

Eğer algoritma yazmak istiyorsanız bu konuda geniş bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Bunun için internetten videolar izleyebilir ya da bu konuda yazılmış kitaplardan yararlanabilirsiniz.


Instagram algoritmasını gözden geçirme kararı aldıInstagram algoritmasını gözden geçirme kararı aldı
YouTube algoritması hakkında merak edilenleri açıkladıYouTube algoritması hakkında merak edilenleri açıkladı

PAYLAŞ