Alexa iPhone'da nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Alexa iPhone'da nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-02 22:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Soru-Cevap

Son zamanlarda herkesin merak ettiği bir konu var. O da Alexa, iPhone model telefonlarda nasıl kullanılır sorusu. Son zamanların en çok konuşulanı Alexa, Amozun'un yeni sesli asistanı ve doğal olarak Google Asistan ile Apple Siri'ye rakip bir dijital asistan. Ancak artık iPhone telefonlarda da kullanılabilir bu kıllı asistan. Bugün bu haberimizde bunu nasıl kullanabilirsiniz onu anlatacağım.

Her şeyden önce bilmeniz gereken bir şey var o da Alexa asistanını iPhone cihazlarda kullanabilmeniz için tek bir yol var. Buda Apple'ın resmi uygulama mağazası olan App Store'a giderek Alexa uygulamasını telefonunuza indirmek. Hemen arkasında ise izleyeceğiniz birkaç adımla Alexa'yı çalıştırabilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz olup isteyen herkes indirebilir. Evet şimdi uygulamayı indirdikten sonra ne yapmanız gerekiyor size onu anlatacağım. Şimdi ilk yapmanız gereken Amazon Alexa uygulamasını açın. Uygulamanın altında yer alan Alexa simgesine dokunun ve tıpkı Siri'ye seslenir gibi "Hey Alexa" diyerek onu uyandırmanız gerekiyor. 

Amazon'un Alexa'sı Alexa ismine antipati yarattıAmazon'un Alexa'sı Alexa ismine antipati yarattı

https://www.indir.com/haberler/amazonun-kisisel-asistani-alexa-kendi-kendine-ogrenmeye-basladi

Birkaç adımda özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz

Bu özelliği ilk defa kullanacak olanlar ise kullanmadan önce Alexa'ya iOS işletim sistemine sahip cihazınıza bazı izinler vermeniz gerekiyor. Karşınıza çıkacak olan uyarılara izin ver seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra kararınızı onaylamanızı isteyen başka bir pencere daha karşınıza çıkacaktır. Burada da izin ver butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. İlk defa uygulamayı kullanacakların karşısına çıkacak olan bir sonraki pencere, Amazon'un dijital asistanı Alexa'ya sorabileceğiniz bazı örnek soruları gösterir. Bu işlemden sonrada en altta yer alan tamam butonuna basmanız yeterli olacaktır. 

 

 


İlgili uygulamalar
Amazon'un sesli asistanı Alexa, herhangi bir komut almadan özel konuşmaları otomatik olarak kaydedip paylaşıyorAmazon'un sesli asistanı Alexa, herhangi bir komut almadan özel konuşmaları otomatik olarak kaydedip paylaşıyor
Siri, Google Asistan ve Alexa'ya yetişemiyorSiri, Google Asistan ve Alexa'ya yetişemiyor
 Amazon'un yapay zekası Alexa, ürkütücü söylemlerde bulundu Amazon'un yapay zekası Alexa, ürkütücü söylemlerde bulundu

PAYLAŞ