Aldığı cezaya itiraz eden Google mahkemeye gidiyor! - Haberler - indir.com

Aldığı cezaya itiraz eden Google mahkemeye gidiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-14 10:01:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde pek çok ülkede haksız rekabet suçlamasıyla karşı karşıya kalan Google’ın kendi hizmetlerine avantaj sağladığı düşünülüyor. Geçtiğimiz ay inceleme altına alınan şirket Avrupa Birliği’nin 2.42 milyar Euro cezaya Google’dan itiraz geldi.

Geçtiğimiz aylarda Rusya ve Avrupa Birliği tarafından araştırmalar sonucu haksız rekabet suçlamasıyla karşı karşıya kalan Google önce uyarı almış ancak uyarılara uymamıştı. Türkiye’de de benzer bir soruşturma altında kalan ABD’li teknoloji devi Rekabet Kurumu tarafından da para cezasına çarptırıldı. Geçtiğimiz haftalarda Rekabet Kurumu’na savunma yapan şirket hakkında Türkiye durumu belli olmasa da Avrupa Birliği’yle işler kızışacak gibi duruyor.

Google Duo Galaxy S20 entegrasyonu duyurulduGoogle Duo Galaxy S20 entegrasyonu duyuruldu

Bildiğiniz üzere Google Avrupa Birliği sınırlarında faaliyet göstersen şirketlerin öne çıkmasını engellediği yönünde bir suçlamayla karşı karşıya kalmıştı. Haksız rekabet politikası uyguladığı öne sürülen Google hakkında AB Komisyonu’nun yürüttüğü incelemeler sonucu şirket 2.42 milyon Euro cezaya çarptırıldı. Ancak bu durum Google’ın başına ilk kez gelmiyor. Bu sene birçok kez ceza alan Google 2017 senesinde de benzer bir durumla karşı karşıya kalmıştı.

Google yetkilileri Rekabet Kurumu'na sözlü savunma yaptı

Ancak bu kez yüklü miktarda ceza ödemek istemeyen şirketin karara itiraz etmesi üzerine konunun temyize götüreceğini duyurulmuştu. Kararla ilgili AB Komisyonu’na karşı dava açan Google’ın mahkemesi Avrupa Adalet Divanı içinde yer alan Genel Mahkeme’de incelenmeye başladı. Bugün itibariyle başlayan davanın üç gün devam etmesi bekleniyor. Şirket hakkındaki kararın ne olacağını şimdiden kestirmek zor. Google ile ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam ediyor olacağız.


Google Gboard emoji çıkartmalarına yenileri ekleniyorGoogle Gboard emoji çıkartmalarına yenileri ekleniyor
HBAR kripto parası ile Google yeni bir ortaklığa imza attı!HBAR kripto parası ile Google yeni bir ortaklığa imza attı!

PAYLAŞ