Alcatel Cihazlarda Casus Uygulama Tespit Edildi - Haberler - indir.com

Alcatel Cihazlarda Casus Uygulama Tespit Edildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-20 18:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Android’in can sıkan veri ve güvenlik sorununa bir ek olarak Alcatel cephesinden yapılan bir tespit durumun ciddiyetini ortaya çıkardı. Bildiğiniz üzere bir akıllı telefon aldığınız zaman önceden yüklü olarak gelen birçok uygulamanın olduğunu görüyorsunuz. Akıllı telefon üreticileri diledikleri uygulamaları ön yüklü bir şekilde cihazlarında sunabiliyorlar. Upstream tarafından keşfedilene göre akıllı telefon üreticisi olan Alcatel’in telefonları için şüpheli bir uygulama ile geldiği açıklaması yapıldı. Bu söz konusu uygulama için TCL tarafından geliştirilmiş gibi gözüken hava durumu uygulaması olduğu ifade ediliyor. “Weather Forecast” adlı bu uygulama herhangi bir zararlı uygulama gibi davranmadığı ifade ediliyor.

Alcatel’in Zararlı Uygulaması

Alcatel 1 fiyatı ile dikkat çekiyorAlcatel 1 fiyatı ile dikkat çekiyor

Google Play Store üzerinde 10 milyondan fazla indirme rakamına sahip olan bu uygulama şuan için mağazada yer almıyor. Uygulama kaldırılmadan hemen önce ise 4.4 puana sahip olarak bulunuyordu. Upstream’ın güvenlik platformu olan Secure-D ile test edilen virüslü modeller arasında kullanıcı bilgilerini toplayıp internet üzerindeki sunuculara gönderdiği ortaya çıktı. Toplanan bilgiler arasında ise konum, e-posta, cihaz kimliği gibi basit detaylar yer alıyor. Ayrıca uygulama siz fark etmeden ücretli hizmetlere üye yapmaya çalışıyor.  

Casusluk aktivitesi olarak gözüken uygulama günlük 250MB’lık bir veri harcaması gerçekleştiriyor. Alcatel’in ürünlerini ise Nokia cihazları üreten TCL markası üretiyor. Bu noktada ise firmanın uygulamanın bu davranışlarını fark etmediği düşünülüyor. Upstream tarafından bazı zararlı uygulamaların farkına varmadan kullanıcı için veri topladığı ifade ediliyor. Ayrıca bu tarz uygulamalar yüksek puanlar ile üst sıralarda listeleniyor ve bu alanda ise Google’ın güvenliğine önemli bir iş düşüyor. Apple tarafında ise sıkı bir deneyim süreci bulunduğu için App Store mağazası tarafında bu tarz durumlar en küçük olasılığa indirgenmiş oluyor.


Alcatel 5V Türkiye piyasasına sunuldu! Fiyatı ve özellikleri nasıl?Alcatel 5V Türkiye piyasasına sunuldu! Fiyatı ve özellikleri nasıl?
Alcatel 1X ve Alcatel 1C, CES 2019 Fuarında TanıtıldıAlcatel 1X ve Alcatel 1C, CES 2019 Fuarında Tanıtıldı

PAYLAŞ