Alan Adı Programları ve Uygulamaları - Haberler - indir.com

Alan Adı Programları ve Uygulamaları

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Markanızın online olarak temsil edilebilmesi ve marka bilinirliğini artırabilmeniz için sahip olabileceğiniz alan adlarını bulabilmenizi, kayıt edebilmenizi ve yönetebilmenizi sağlayacak olan Mobil uygulamalar ile bilgisayar programlarını sizler için araştırdık. Bu uygulama ve programlar ile aklınıza gelen ya da merak ettiğiniz domainlerin boşta olup olmadığını kontrol edebilir, boştaysa satın alabilir, domainlere ait kimlik bilgilerini sorgulayabilir ve sonlanma zamanı gelmiş olan domainlerinizin süresini uzatabilirsiniz. 

İşte bilgisayarınızda  ve mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz domain programları ile mobil uygulamaları; 

Domain Hosting View (Windows)

Herhangi bir alan adının kimlik bilgileri de dahil olmak üzere önemli olan tüm bilgilerini ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bu program ile sorgulayabilirsiniz. 

WhoisThisDomain (Windows)

Alan adının boşta olup olmadığını , kime ait olduğunu ve kayıt tarihi ile bitiş tarihini öğrenmek için bu programı kullanabilirsiniz.

Domain Name Analyzer (Windows)

Birden fazla alan adını aynı anda sorgulayabilmenize imkan sağlayan yazılımı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca sorgulama sonuçlarında alan adına ait kimlik bilgileri, kayıt ve bitiş tarihi gibi bilgileri de öğrenebilirsiniz.

Domain Name Analyzer Pro (Windows)

Program ile kendi belirleyeceğiniz anahtar sözcükleri kullanarak yeni alan adları oluşturabilir, arama özelliği ile alan adlarının boşta olup olmadığını kontrol edebilir, aynı anda birden  fazla alan adını sorgulayabilir, alan adlarının kayıt ve sonlanma tarihlerini öğrenebilir, kimlik bilgilerini sorgulayabilirsiniz. Ücretsiz sürümden farklı olarak daha pek çok özellik ve domain yönetim aracını bu programda bulabilirsiniz.

Expired Domain Sniffer (Windows)

Alan adları ile ilgilenen kullanıcılar için oldukça yararlı olabilecek yazılımda bulunan araçları kullanarak alan adlarına ait kayıt ve sonlanma tarihlerini öğrenebilir, durumlarını kontrol edebilir, anahtar kelimeler girerek yeni alan adları üretebilir ve yazılımda bulunan domain arama motorunu kullanarak Afternic servisinin veritabanı üzerinde bulunan düşecek alan adlarını tespit edebilirsiniz.

Domain Hunter (Windows)

Alan adlarının takibi için kullanabileceğiniz bu basit yazılım sayesinde merkezi whois sistemi üzerinde listelenen alan adlarındaki değişiklikleri e-posta uyarısı ile alabilir ya da yazılımın web arabirimi üzerinden izleyebilirsiniz. Program sadece .com ve .net alan adlarını izleyebilmektedir.

Domain Punch Professional (Windows)

43 ülkeye ait alan adı uzantısını destekleyen yazılım ile alan adlarınızı kolaylıkla yönetebilirsiniz. Profesyonel pek çok özelliği kullanıcılara sunan yazılım domain şifrelerinizi saklayabileceği güvenli bir veritabanına sahip olmakla beraber alan adı sorgulama, arama motoru popülerliğini kontrol edebilme, alan adına ping testi yapabilme, kayıt izleme ve web sitelerinin görünülebilirliklerini kontrol özelliklerine sahiptir.

Domain Name Filter (Windows)

Alan adı ticareti yapan kullanıcılar için faydalı olabilecek yazılım ile büyük alan adı listelerne sahip satış sitelerinden indirdiğiniz listeleri açarak, aradığınız alan adını belirlediğiniz kriterlere göre filtreleyerek liste içerisinden ayıklayabilirsiniz.

Domain Status Reporter (Windows)

Alan adlarını yüksek ücretler ödemeden satın almak isteyen kullanıcılar için tasarlanmış olan bu program ile sahibi olmak istediğiniz  alan adlarını takip ederek boşa düştüğü anda haberdar olabilirsiniz. Ayrıca yazılım ile sahibi olduğunuz alan adlarının ne zaman boşa çıkacağını da öğrenebilirsiniz.

Rage Domainer (Windows)

Sahibi olduğunuz ya da merak ettiğiniz alan adlarının tüm kimlik bilgilerine ulaşmanızı sağlayan yazılım ile ayrıca alan adlarının IP, kayıt ve sonlanma tarihi gibi bilgileri tek bir pencere üzerinden görebilirsiniz. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz program ile alan adının PageRank değerini de öğrenebilirsiniz.

Rage Domainer (Mac)

Mac Os X sistemine sahip bilgisayar kullanıcıları için geliştirilmiş olan yazılım ile alan adlarını takip ederek merak ettiğiniz tüm bilgileri sorgulayabilirsiniz. Ayrıca yazılım sayesinde alan adlarına ait gelen ve giden bağlantıları kontrol edebileceğiniz gibi Delicious ve Digg üzerinde bulunan bookmark bilgilerini de alabilirsiniz. Alan adları için kayıt, yenilenme ve sonlanma tarihlerini de yine bu yazılım ile kontrol edebilirsiniz.

123-Reg (Android)   -  123-Reg (IOS)

İngiltere' nin en büyük domain kayıt firmasının resmi uygulaması ile alan adı sorgulaması yapabilir, boşta olan alan adlarını bulabilir ve uygulama üzerinden kayıt işlemlerinizi yapabilirsiniz. Ayrıca uygulama üzerinden whois sorgusu da yapabilirsiniz.

Domain Storm (Android) - Domain Storm (IOS)

Alan adı kayıt işlemlerinizi Network Solutions üzerinden yapabilmenizi sağlayan uygulama ile ayrıca alan adlarını sorgulayabilir, belirlediğiniz anahtar kelimeleri kullanarak çeşitli varyasyonlarda yeni alan adları üretebilir, alan adları ile ilgili tavsiyeler alabilir, alan adı satın alabilir ve sahibi olduğunuz alan adlarını kolaylıkla takip ederek, yönetebilirsiniz. (Sadece Network Solutions' da kayıtlı olan alan adlarını yönetebilirsiniz.)

Domainr (IOS)

Popüler domain arama servisi Domai.nr' nin resmi uygulaması ile Domainr veritabanı üzerinden alan adı sorgulamalarınızı yapabilir, yeni alan adlarını arayabilir ve alan adlarının boşta olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Ayrıca popüler olmayan ülke uzantılarından kelime ve cümle üreterek bunları alan adı olarak kayıt edebilirsiniz.

iDomainSpin (IOS)

Belirlediğiniz bir anahtar kelimeyi uygulama veritabanında bulunan çeşitli ön ek ve son ek kelimeleri ile birleştirerek yeni alan adları oluşturabilirsiniz. Yeni alan adlarını hızlı bir şekilde üretebilen uygulama .Com, .Net ve .Org alan adı uzantılarını desteklemektedir.

iNameApp (IOS)

PPC ve CPA gibi reklam gelir kanalına sahip olan alan adlarınızın değerini tahmini olarak hesaplayabileceğiniz uygulama ile Sedo, WhyPark ve DNJournal gibi sitelerde park halinde bulunan alan adı portföyünüzün değerini bulabilirsiniz.

Godaddy Mobile (Android) - Godaddy Domain (IOS)

Dünya' nin en büyük alan adı kayıt ve site barındırma firmalarından olan GoDaddy'nin resmi uygulamaları ile mobil cihazlarınız üzerinden alan adı satın alabilir, satın aldığınız alan adlarını yönetebilir, alan adına ait DNS ile kimlik bilgilerini güncelleyebilirsiniz. Ayrıca uygulama ile Whois sorgulaması yaparak merak ettiğiniz alan adına ait tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

Name.com (Android) - Name.com (IOS)

Alan adları ile ilgilenen kullanıcıların sıklıkla ziyaret ettikleri Name.com? un resmi uygulamaları ile boşta olan domainleri anlık olarak takip edebilir ya da bitiş tarihi yaklaşan alan adlarını gerçek zamanlı takip ederek yenileme süresi dolduğunda hızlı bir şekilde başkalarından önce kayıt edebileceksiniz. Ayrıca alan adı sorgulama, alan adı kimlik bilgisi görüntüleme gibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz.

NameCheap (IOS)

Alan adı kayıt firması olan NameCheap.com? un resmi uygulaması sayesinde istediğiniz alan adını satın alabilir veya kayıtlı olan alan adlarınızı yönetebilirsiniz. Ayrıca uygulama üzerinden bitiş zamanı yaklaşmakta olan alan adlarınızın süresini uzatabilir, mevcut alan adınızın DNS bilgilerini değiştirerek kimlik bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Editör Notu: Yukarıda bahsettiğimiz uygulamalar ile programların kullanılmasından kaynaklanacak herhangi bir sorundan sitemiz sorumlu tutulamaz. Kullanımdan dolayı meydana gelebilecek sorundan kullanıcının kendisi sorumludur.





PAYLAŞ