Aktif sosyal medya kullanıcıları iş hayatında daha başarılı oluyor! - Haberler - indir.com

Aktif sosyal medya kullanıcıları iş hayatında daha başarılı oluyor!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-14 11:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Gerek sosyal medya üzerinde gerek gerçek yaşantınızda kendiniz adına çizdiğiniz kişisel imajınızın insanlar üzerinde bıraktığı etki toplumda sahip olduğunuz itibarın toplamıdır. Bu, kendinizi girdiğiniz ortamlarda kendinizi nasıl tanıttığınız ve ardınızda bıraktığınız etkiyi gösterir. Kişisel imajınızın iyi olması hem iş hayatınızda hem de kişisel yaşantınızda sizi her zaman bir adım ön plana çıkaracak önemli detaylar arasındadır. Konu ile ilgili İletişim Uzmanı ve Akademisyen Ömer Terzi, aktif olarak sosyal medya mecralarında zaman geçiren kullanıcıların rakiplerine göre çok daha şanslı ve başarılı olabileceklerinin altını çizdi. Birey olarak, dış dünyaya ya da iç dünyamızda yer verdiğimiz tüm mesajlar, sözlü ya da sözsüz olmak kaydıyla kişisel imajımızı etkileyen önemli etkenlerdir. Yaşanan bu durum çevremizdeki insanların gözünde ve hatta kendi gözümüzde nasıl bir imaj oluşturduğumuzu ifade eder. Siz isteseniz de istemeseniz de aslında doğal olarak oluşan bir imajınız mevcuttur. Önemli olan bu imajı nasıl yönlendirdiğimiz ve ne düzeyde tuttuğumuzdur. Oluşturduğumuz imaj, toplumda nasıl bir etki oluşturduğumuzu gösterir. Bu durumda elbette ki, kendinizi dünyaya nasıl tanıttığınız ve arkanızda bıraktığınız etki konusunda önemlidir. 

Konu ile ilgili yapılan araştırmalara baktığımızdan insan beyni ilk 10 saniye içerisinde, yeni tanıştığı insanlar hakkında genel bir yargıya ulaşır. Bu bağlamda, dış çevre koşulları arttıkça ve karmaşık bir hal aldıkça, kişinin kendisini ortaya koymasında çok daha önemli hale geldi. Toplum karşısında ve kendi dünyanızda çok iyi özelliklere sahip olmak, muhteşem bir kariyer hayatına ve başarılı bir eğitim yaşantısına sahip olmak, bunlardan kimsenin haberi olmadığı sürece kariyer yolculuğunuzda ve özel yaşamınızda hak ettiğiniz yere gelmenizi zorlaştıracak bir durumdur. Akademisyen ve İletişim Uzmanı Ömer Terzi, günümüz koşullarına baktığımızda sadece şirket sahiplerinin değilde aynı zamanda bir şirkette yer alan orta sınıf yöneticilerin ve uzmanlarında özellikle internet ortamında iz bırakmaları gerektiğinin önemini açıkladı. Terzi, insanların iş yaşamında sosyal medya platformlarında paylaşılan iletilerin aldığı "like ya da yorum" takipçi sayısının artmasında ya da daha yüksek maaşlı bir iş sahibi olmasında en etkili durumlardan biridir. 

İletişim Uzmanı ve Akademisyen Ömer Terzi, ülkemizde interneti kullanan kullanıcıların yaklaşık 35 milyon kişinin %72'sinin metin okuduğunu, şirketleri ve yöneticileri internet üzerinden takip ettiklerini söylüyor. Terzi konu hakkında; "En sade biçimde bir toplantı için bize gelen hiç tanımadığımız insanları toplantı öncesi ve sonrası başta Google olmak üzere arama motorlarında aratıyoruz, arattığımız kişiler hakkında internet mecralarında çıkan içerikler o kişi hakkında bir fikir edinmemize olanak sağlıyor. Bu izlenim bizi ne kadar etkilemişse o oranda o kişi ve temsil ettiği şirket veya kurumla iş yapma olasılığımız artıyor. Aynı şeyler bizim için de geçerli, uzmanlık alanımızla ilgili görüşlerimiz özellikle kaliteli dijital mecralarda ne kadar değer ve yer bulmuşsa, sözlükler de hakkımızda ne kadar olumlu içerik varsa, sosyal medya takipçilerimiz ne kadar fazlaysa ve iletilerimiz ne kadar beğeniliyorsa iş görüşmelerinde veya projelerimizin kabul görmesinde o kadar şanslıyız demektir" şeklinde konuştu.





PAYLAŞ