Akıllı tesbih çıkıyor! - Haberler - indir.com

Akıllı tesbih çıkıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-17 21:04:03
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Akıllı Telefonlar

Daha öncesinde elektronik ufak aletlerle karşımıza zikirmatikler çıkmıştı. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte zikir sayacının ardından Vatikan'dan şaşırtan bir akıllı cihaz haberleri gündem oldu. Geliştirilen bu teknolojik alet akıllı tesbih adıyla dini konulara farklı bir çözüm sunacak.

Vatikan, teknolojiyle iç işe yaşayan gençleri Katolik dinine yönlendirmek amacıyla ürettiği "eRosary" adındaki e-tespih ürününü tanıttı. teknoloji konusunda yaptığı farklı ve yenilikçi gelişmelerle teknoloji ve dini birbirine entegre etmeyi başarıyor. Kurulan plan doğrultusunda yapılan yeni akıllı tespih ile birlikte kullanıcılar çektiği zikirleri e-tespih ile çekecek ve akıllı telefonlara indirilecek mobil uygulama üzerinden takip edebilecek. Bununla birlikte kalmayıp akıllı bilekliğin özellikleri arasında bir kaç sağlık özelliklerini de ekleyerek bazı ölçümleri gerçekleştirecek. 

Pokemon Go Plus Bilekliği Eylül'de ÇıkacakPokemon Go Plus Bilekliği Eylül'de Çıkacak

Şık ve Hristiyan dininin sembolüyle birlikte bileklik olarak takılabilen akıllı tespih, ardışık 10 siyah akik ve hematit taşlarıyla buluşturulmuş. Bileklik aktif edildiğinde kullanıcı standart tespih, tefekkür tespih ve tematik şekliyle üç farklı özellik ile kullanabiliyor. Tespih üzerinden yapılan her dua için mobil uygulama üzerinden ilerlemeler gösteriliyor ve tamamlanan tespihlerin kayıtları tutuluyor.

Akıllı e-Tespih

Akıllı tespih ile birlikte cihazınıza yüklemiş olduğunuz uygulamalar kişiselleştirilmiş dini ekstraların yanı sıra bileklikten toplanan sağlık izleme bilgilerinin logunu tutarak kullanıcılara farklı öneri ve tavsiyelerde bulunuyor. e-Tespih bir akıllı bileklik gibi kullanma fırsatını sağlarken akıllı bilekliğin sunmuş olduğu özellikleri de sağlıyor. Akıllı bilekliklerden bildiğimiz Mi Band 1'den hatırlayacağımız gibi veriler anında uygulama üzerinden izlenebiliyor. Vatikan'da üretilen bu ürün 110 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

"Click to Pray eRosary" adındaki mobil uygulamasına bağlı çalışan e-tespih katolik kullanıcıların dünya barışı için dua etmelerini ve Hristiyanlığın özünü düşünmeyi sağlayacak bilgileri kullanıcılarına iletiyor. Bu tespihin klasik tespihlerden farkları ise şu şekilde:

  • Klasik tespihler dua ve motivasyon için kullanılıyor, tespihin taneleri dua edildikçe geri çekiliyor,
  • Bileklik kullanıcıları e-tespih ile üç çeşit dua etme şeklinden birini tercih edebiliyor bu tercihler arasında standart tespih, Hristiyanlık esaslarını düşünürken çekilen tespih ve tematik tespih olarak üç farklı moda ayrılmış,
  • E-tespih 10 siyah akik ve hematit tanelerden oluşuyor, hareketi tespit eden metal bir haç bulunuyor,
  • Uygulama basın açıklamalarında "Bu proje, Katolik Kilisesinin ruhani gelenekleri ve teknoloji dünyasının en yeni gelişmelerini tek noktada topluyor" şeklinde lanse edildi,
  • Suya dayanıklılığı ve Android, iOS cihazlara uyumluluğu ile dikkat çeken e-tespih geliştiricisi olan firma da Tayvanlı GadgTek Inc.

Katolik kilisesi bu çıkarmış olduğu akıllı tespih ilk değil. 2018 yılında koyu bir katolik grubu tarafından "Follow JC GO" adındaki bir uygulama da çıkarmıştı. Uygulama bir dönemde çok fazla oynanan Pokemon GO benzeri bir uygulama. Bu uygulamayla birlikte Pokemon'daki yaratıkların yanı sıra Hristiyan azizlerini ve İncil'de bulunan karakterleri "yakalama" ve "biriktirme" üzerine oynanan harita üzerinde gezdiğiniz online bir oyundu.

 


AliExpress'ten Satın Alınabilecek Akıllı Saat ve BileklikAliExpress'ten Satın Alınabilecek Akıllı Saat ve Bileklik
Samsung Bilekliği Telefona Dönüştürüyor!Samsung Bilekliği Telefona Dönüştürüyor!
Xiaomi Mi Band 4 rakibi Huawei akıllı bileklik yakında tanıtılacakXiaomi Mi Band 4 rakibi Huawei akıllı bileklik yakında tanıtılacak

PAYLAŞ