Akıllı telefonunuzla daha iyi video çekmenizi sağlayacak 5 yol - Haberler - indir.com

Akıllı telefonunuzla daha iyi video çekmenizi sağlayacak 5 yol

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-19 21:03:02
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonunuzla video kaydetmekten hoşlanıyorsanız ve daha kaliteli videolar elde etmek istiyorsanız, uyacağınız birkaç küçük kural size yardımcı olacaktır.

Artık profesyonel kamera görevi gören akıllı telefonlarla her şeyi yapmanız mümkün. Birçok kişi, akıllı telefonlar aracılığı ile kısa filmler bile çekmeye başladı. Akıllı telefon üreticileri de bu durumun farkında ve ürettikleri telefonların artık özellikle kamera özelliklerini üst seviyede tutmaya çalışıyorlar. Siz de akıllı telefonunuzun kamera özelliklerine önem verelerden biriyseniz ve akıllı telefonunuzda video çekmekten hoşlanıyorsanız, bu eylemi daha iyi yapabilmeniz için 5 ipucu;

En İyi Android Uygulamaları 2019

  1. Flash kullanmaktan kaçının

Flash ışıklarının faydası olduğunu düşünseniz de aslında durum tam tersi. Özellikle kısa film ya da belgesel tarzı bir çekim yapıyorsanız, flashı kullanmak yerine ek bir ışık edinin.

  1. Kameranın sabit durduğundan emin olun

Yaptığınız çekimin kaliteli olmasını istiyorsanız, aldığını görüntülerin sabit olduğundan emin olun. Bunun için bir tripod yardımına başvurabilirsiniz. Görüntü geçişlerinde de kameranızı çevirirken yavaş çevirmeye özen göstermelisiniz.

  1. Üçler kuralını uygulamaya özen gösterin

Üçler kuralı, video çekimlerinizde kompozisyonu yansıtmanızda önem taşır. Bunun için alacağınız görüntüyü yatay ve dikey olarak, üçe bölün. Bu noktada telefonunuzdaki ızgaraları açabilirsiniz. Sonra, objelerinizi 3x3 alanda yerleştirin ve orta kareye ana kompozisyonu koyun.

  1. Objeyi ekran büyütmeyin

Eğer çektiğiniz objenizi büyütmeniz gerekiyorsa, bunu dijital zoom ile yapmayın. Bunun yerine objeye yaklaşmanız daha sağlıklı olur. O yüzden objenin yakınına gitme şansınız olduğu sürece bu yola başvurun.

  1. Yumuşak bir ışık kullanın

Işık kaynağını ekrana almayacak şekilde, yumuşak ve doğal ışıklı kaynaklar kullanmayı tercih edin. Bu videonuz görüntü kalitesini arttıracak ve çekime de doğallık katacaktır. Işığın, eşit dağıtılmış olmasına da dikkat etmelisiniz.





PAYLAŞ