Akıllı telefonlarında reklam göstereceği iddia edilen Samsung resmi açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Akıllı telefonlarında reklam göstereceği iddia edilen Samsung resmi açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-11 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Güney Koreli şirket Samsung, geçtiğimiz günlerde ilginç bir konu ile gündeme geldi. Şirketin arayüzü olan One UI 2.5 sürümünde kilit ekranı ve hava durumu gibi uygulamalarda reklamlar gösterileceği ortaya çıktı. Yeni One UI 2.5 araüyüzünde Galaxy A ve Galaxy M serisi Samsung akıllı telefon modellerinde reklam gösteriminin başlayacağı iddiaları gelmişti. Kullanıcılardan büyük tepkiler gören bu haberler sorasında Samsung cephesinden mutlu eden haber geldi. Kilit ekranında reklam gözüken bazı ekran görüntüleri Güney Kore’de bir kullanıcı tarafından hazırlanan sahte görseller olduğu ortaya çıktı. Samsung topluluk yöneticileri söz konusu ekran görüntüsünün sahte olduğunu doğruladı. Ancak bu durum reklamlardan tamamen kurtulunmuş anlamına gelmiyor.

Samsung telefonlarda reklam gösterecek mi?

Samsung telefonlarda reklam göstermeye başlayabilirSamsung telefonlarda reklam göstermeye başlayabilir

Güney Kore’de Samsung’un Hava Durumu uygulamasında reklam gösteriliyor. Kilit ekranı görseli sahte olsa da, hava durumu olmak üzere birçok uygulamada kullanıcılara reklamlar sunuluyor. Ancak bu reklamların Türkiye’de yada Avrupa’daki cihazlara gelip gelmeyeceği ise henüz bilinmiyor. Uygulamalara neden reklam yerleştirildiği noktasında ise telefon üreticilerinin gerekçeleri az çok tahmin ediliyor. Giriş ve orta seviye telefonların üretim maliyetleri artmaya devam ediyor. Bunun kullanıcıya yansımaması için kaybedilen karların karşılanması için reklamlar kullanılıyor. Ancak şuan için Türkiye’de hangi model olursa olsun, Samsung telefonlarda reklam görmeyeceğiz.

Ancak ilerleyen dönemlerde Samsung’un orta seviye modellerinde bu durum geçerli olur mu şuan için bilinmiyor. İlerleyen dönemlerde bu durum daha da belli olacaktır.


Samsung orta segment telefonlar için müjdeyi verdiSamsung orta segment telefonlar için müjdeyi verdi
Samsung ve Corning'ten geleceğe yönelik önemli ortaklıkSamsung ve Corning'ten geleceğe yönelik önemli ortaklık

PAYLAŞ