Akıllı telefonlarda yüksek RAM neden önemli? - Haberler - indir.com

Akıllı telefonlarda yüksek RAM neden önemli?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-17 13:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonlarınızın, RAM’inin büyük olmasının önemli olduğunu anlatan 7 bilgi.

Akıllı telefonlarda RAM boyutu her modelde değişiyor ve birçok insan akıllı telefon alırken, RAM boyutuna da dikkat ederek alıyor. RAM boyutu, bir akıllı telefonda dikkat edilmesi gereken özellikler arasında önemli bir konumda. Bunun öneminin nedenlerine bakacak olursak;

Akıllı telefonlarda yüksek RAM neden önemli?

  1. RAM kapasitesi, uygulamaların açılma hızını etkiler

Telefonunuza yüklediğiniz uygulamalarınız, Micro SD  kartlarınıza ve telefon hafızanıza yüklenir. Eğer RAM kapasitesiniz yeterli değilse, yüklediğini uygulamayı açarken çok fazla beklemek zorunda kalırsanız.

  1. Yapacağınız işlemlerde RAM kapasiteniz ön plana çıkar

Eğer cihazınızda sürekli olarak aktif işlem yapan biriyseniz, RAM’inizin yüksek olması büyük önem taşır. Çünkü RAM kapasiteniz ne kadar yüksek olursa, yapacağınız işlemleri o kadar hızlı halledebilirsiniz.

  1. RAM kapasitesi, işlemci ve depolama alanı kapasitesinden daha önemli

Teknoloji geliştikçe akıllı telefonların özellikleri de gelişiyor. Son çıkan akıllı telefonlarda işlemciler 8 çekirdekli, 64 GB ve daha da üzeri depolama alanları kullanıcılara sunuluyor. Fakat işlemciniz ne kadar hızlı ve depolama alanınız ne kadar yeterli olursa olsun, RAM’iniz 3 ya da 4 GB değilse, cihazdaki işlemleriniz yavaşlayacaktır.

  1. Uygulamalar arası geçiş yaparken RAM kapasiteniz kendisini gösterir

Uygulamalar arasında geçiş yaparken beklemek zorunda kalıyorsanız ve telefonunuzda donmalar oluyorsa, bu durum RAM ile alakalıdır. Özellikle Android telefonlarda görülen bu durumla alakalı olarak çözüm, 2 GB’ın üzerinde RAM kapasitesine sahip olmak.

  1. RAM kapasitesi, mobil uygulamaları kapatmayı da geciktirir

RAM kapasitesi, cihazınızda bir uygulamayı açarken sıkıntı yaşamanıza neden olacağı gibi, kapatırken de yine sizi bekletecektir. Ana ekrandaki uygulamalarınız da kapattıktan sonra geç yüklenmeye neden olacak.

  1. RAM, depolama birimlerinden daha hızlıdır

Cihazınızda yüksek grafiklere sahip oyunlara vb uygulamalara sahipseniz, buna sadece depolama birimleriniz yeterli olmaz. Bunun için RAM’inizin de yeterli olması gerekir, çünkü; RAM depolama birimlerinden daha hızlı çalışır.

  1. Android ve iOS cihazların RAM beklentileri değişmektedir

Akıllı telefon sektörünün ön plana çıkan iki işletim sistemi var onlar da Android ve iOS platformları. Bu iki işletim sisteminin RAM ihtiyaçlarına bakılırsa, Google imzalı Android platformunun, daha fazla RAM’e ihtiyaç duyduğu görülür.





PAYLAŞ