Akıllı Telefonlarda Üretkenliği Artırmanın En İyi 8 Yolu - Haberler - indir.com

Akıllı Telefonlarda Üretkenliği Artırmanın En İyi 8 Yolu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-18 08:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı telefonlar her ne kadar vakit kaybı yaratan teknolojiler olarak tanımlansa da özellikle doğru kullanımla, akıllı telefonlar sayesinde üretkenliğin artırılabilmesi mümkün. Özellikle çalışmalarınızda daha üretken olmak istiyorsanız “Akıllı Telefonlarda Üretkenliği Artırmanın En İyi 8 Yolu”na göz atabilirsiniz.

Akıllı Telefonlarda Üretkenliği Artırmanın En İyi 8 Yolu

Verimli iş veya kişisel yaşam için akıllı telefonu doğru bir şekilde kullanmanızı sağlayacak 8 alternatif şöyle;

Zaman yönetimi

Hem kişisel hem de iş hayatında zaman yönetiminin doğru bir şekilde yapılması, kişilerin tüm planlarını zamanında yapmasına imkan tanır. Planlı bir şekilde yaşamaya başlamak kişilerin sağlığına dahi olumlu etkiler yaptığından dolayı telefonlarda zaman yönetimi uygulamalarını kullanmak her zaman kullanıcılar için kazanç sağlar. Bu alanda en çok ön plana çıkan uygulama ise TimeTree. TimeTree uygulaması; akıllı takvim paylaşımı, not ve hedefleri kaydetme gibi özelliklere sahiptir. Alternatif arayanlar ise Cozi uygulamasını değerlendirebilir.

Kitap Okumak

Seyahat ederken boş vakitlerde ya da işe mola verdiğiniz durumlarda telefonu elinize almaktan vazgeçemiyorsanız bu süreyi daha iyi bir şekilde geçirmek için telefonunuza farklı uygulamalara yer verebilirsiniz. Kitap okumak, bu doğrultuda tercih edilebilecek en uygun etkinliklerden birisi. Google Play Kitaplar ya da Amazon tarafından geliştirilen farklı uygulamaları telefonunuza yükleyerek sosyal ağlarda vakit geçirmek yerine kitap okumaya başlayabilir ve kişisel gelişiminizi destekleyebilirsiniz.

Yapılacaklar Listesi

Güne başlarken ne yapacağınızı bilemiyor ya da nereden başlamanız gerektiğini unutuyorsanız yapılacaklar listesi ile her zaman planlı olabilirsiniz. İster kişisel isterse de profesyonel yaşamdaki çalışma programına kadar her konuda destek alabileceğiniz uygulamalar, esnek ve ücretsiz yapısı sayesinde hayatınızı daha kolay hale getirecek. Habitica gibi daha gelişmiş uygulamalar sayesinde günlük programlarınızı kolay bir şekilde yapabilirsiniz. 

Ofis İşleri

Akıllı telefonlar, ofis bilgisayarları olmasa dahi online olarak çalışılmasını desteklemektedir. Ofislerde hangi iş yapılırsa yapılsın en çok kullanılan uygulamalar arasında Word, Excel, PowerPoint yer alıyor. Tüm bunlar online olarak erişilebilir durumda ve artık cep telefonları ile çok daha uyumlu. Microsoft kullanıcıları için Microsoft Office paketi, Google kullanmayı sevenler için ise Google Dokümanlar, E-Tablolar, Slaytlar, Keep, Meet ve Drive gibi alternatifler telefonlarda mutlaka yer alması gerekenler arasında.

Podcast

Son dönemlerin en popüler içeriklerinden olan ses odaklı podcastler ise seyahat ederken, çalışırken ya da boş vakitlerde kullanıcıların pek çok farklı konuda bilgilenmesini sağlar. Podcast için pek çok farklı alternatif olsa da Spotify bu alanın en iddialı uygulamalarından birisi. 

Cihazlar Arasında Liste Paylaşımı

Telefon ve bilgisayar kullanıcılarının özellikle veri paylaşımı konusundan zorlandığı bilinmektedir. Cihazlar arasında paylaşımı destekleyen uygulamalar ise bu konuda en güçlü alternatiflerden biri. Pocket gibi alternatif uygulamaları kullanarak web sayfalarını, videoları, makaleleri kolay bir şekilde cep telefonundan bilgisayara ya da bilgisayardan cep telefonuna gönderebilirsiniz. Alternatif arayanlar ise Raindrop.io’yu değerlendirebilir.

Odaklanma

Çalışırken özellikle gürültülü bir ortamda bulunuluyorsa odaklanmak çok daha zor olabilir. Ya da bazı kullanıcılar arka planda sesler olmadan odaklanmada sorunlar yaşayabilmektedir. Bu tür durumlarda özel olarak geliştirilmiş uygulamaları kullanarak çalışma ortamınızın istediğiniz hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu alanda en çok dikkat çeken ve tercih edilen uygulama ise myNoise.

Uyku Süresi

Çoğu kullanıcı sabaha kalkmak için telefonlarda yer alan alarm seçeneklerini kullanır. Ancak yeterli ve Kaliteli uyku yakalanabilmesi için daha gelişmiş özellikler ile desteklenen uygulamalar da tercih edilebilmektedir. Bu doğrultuda uyurken size yardımcı olacak ve daha derin uyumanızı sağlayacak, sabah ise benzer bir şekilde sizi uyandıracak uygulamaları tercih edebilirsiniz. Bu alanın ön plana çıkan iki seçeneği ise Sleep Cycle ve Sleep Time’dır.





PAYLAŞ